A-LISTA – UKE 39-40

Varm deg opp i høstkulda i mylderet av ferske rytmer, drømmende vokaler og svevende gitarer. Her får du den beste nye musikken.


  • Fabich & Jafunk – Talk To Me (feat. Liska) Et skikkelig groovy lyduttrykk når australske Jafunk og tyske Fabich forener krefter på singelen «Talk To Me». Sammen med den irske artisten Liska får du en velprodusert låt med alle de rette elementene, noen 80-talls throwbacks i miksen med en moderne tolking. God start på dagen!
  • She Drew The Gun – Resister Liverpoolbandet med Louisa Roach i spissen gjør seg klare for å lansere sitt andre album, og denne gangen handler det om å stå opp for seg selv og ikke ta rettighetene sine for gitt. «Resister» gjør deg gira på å kjempe kampen videre, og gir deg i tillegg kanskje noen av de feteste riffene på ukas liste.
  • Holy Ship – Tau Soloprosjektet til svenske Jonatan Westh, tidligere kjent fra bandet Blackstrap, og som drar oss inn i en drømmende verden med hans andre singel «Tau». Psykedeliske vibber med den rette 60-tallsinnpakningen gjør dette til en svært så fengende låt.
  • Pom Poko – Follow the Lights Den norske kvartetten ble kjapt en snakkis i fjor med sine lekne og velproduserte låter i et virvar av effekter, riff og vokal. Prosjektet, som så vidt bikker ett år, må sies å være milevis unna oppstartsfasen, lydmessig. Deres første singel for året, «Follow the Lights», er en forfriskende opplevelse som både overrasker og gjør deg sugen på mer.
  • Amalie Holt Kleive – Nær Deg Nytt, lovende musikkprosjekt fra Bergen som blander sjangerelementer på forfriskende vis. Med bakgrunn som jazzvokalist lar Amalie Holt Kleive stemmen få fullt spillerom, praktisk talt uten effekter, noe introen til «Nær Deg» er et godt eksempel på. Bare rett på, uten mer hokus pokus, og det funker veldig bra!
  • Pre-Echo – who did this Osloprosjektet Pre-Echo ble kjent med hverandre via jazzlinja på NMH, og etter en lengre stund med spilling og konserter kan de nå glede lyttere og fans med debutsingelen «who did this». Alternativ pop med en real trøkk, krydra med elektroniske elementer og fengende rytmer som lett fester seg på hjernen. Solid debut og definitivt et prosjekt verdt å notere seg fremover.
  • Kryp – Tvil På Satan Fersk punk fra Tromsø som varmer godt opp i høstkulda, og på debut-EPen til gutta i Kryp spares det ikke på noe. Kort, konsist, sinna og herlig! På drøye ti minutter får vi en skive med mye hjertet, og et lydbilde godt inspirert av den gamle skole. Få adrenalinet i gang mens du løper til trikken med «Tvil På Satan» på øret – mer krever vi ikke.
  • Farao – Marry Me 2018 ser ut til å bli et godt musikkår norske Farao, som nå varmer opp til hennes andre albumutgivelse, «Pure-O». Drømmende rytmer og energiske beats, og på låten «Marry Me» dras vi gjennom elektroniske synther og fortryllende vokal. Vi er veldig glad for at Kari Jahnsen og hennes prosjekt for alvor er tilbake på utgivelsesfronten, og på den nye skiva tar hun blant annet med seg en ekstra forkjærlighet for sovjetisk disko og gamle synther. Om ikke det er en oppskrift for god musikk, så vet ikke vi!
  • RebMoe – Why Am I Like This Blant housetoner, technobeats og generelt dansbare rytmer har norske RebMoe funnet seg godt til rette, og prosjektet begynner for alvor å høste frukter med flere verdige bidrag. «Why Am I Like This» er siste ute i en rekke energiske låter, hvor det ofte handler mest om ikke å ta alt superseriøst, leve livet og gjøre det beste ut av ting. Låten er en god mulighet til å danse vekk bekymringer og annet stress man måtte ha.
  • Jaakko Eino Kalevi – People in the Centre of the City Et gledelig gjenhør med finske Jaakko Eino Kalevi som bidrar til en feiende flott musikkhøst, og det gjør han i form av sitt femte studioalbum. Fra en tidligere karriere som trikkesjåfør har han over årene satt sitt preg på alle steg i den musikalske prosessen, og på det nye albumet spiller han alle instrumentene selv. Og, ja, det blir gjenhør med saksofonen (!). På låten «People in the Centre of the City» mimrer Kalevi litt tilbake til tiden som trikkesjåfør, og hvordan noen ganger sterk parfymelukt fra passasjerer kunne sluke hele vognen i en os av minner og følelser.


  • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify