A-LISTA - UKE 51-52

Din musikalske julegave venter deg!


  • Blomst – Penger i Madrassen Det norske rockeprosjektet Blomst returnerer, og tar denne gangen et dypdykk ned blant glitter, glam, influensere og retusjerte virkeligheter. Blant mørket finner man heldigvis lyspunkt i form av en strøken singel, og musikken er en solid avslutning på musikkåret.
  • La Fine Equipe – What Eva (feat. Mr. J. Medeiros) Den franske gruppa med beatmakere og produsenter teamer opp med rapper Mr. J, Medeiros på deres ferske singel, og samarbeidet bærer frukter fra første tone. Energisk groove og rap pakket inn i det beste franskproduserte julepapiret som finnes.
  • Chain Wallet – No Ritual Bergenstrioen er tilbake og for en herlig førjulsgave dette var! Drømmende gitarriff og vokal kan kanskje dra deg mot varmere tider, men enn så lenge kan vi glede oss til deres kommende andrealbum på nyåret. Bekymringsløs musikk for deg som vil koble av fra julemaset.
  • ZigZag-Zvor & Birdie Pirat – Flyte Med Sløye rytmer fra Hareid-traktene med debut-soloalbumet til ZigZag-Zvor, «Den Fremmede I Oss Alle». En skive med en variert palett av stiler, nytt og gammel. Med «Flyte Med» havner vi kanskje litt i det nostalgiske hjørnet, og der trives vi svært godt!
  • Stealing Sheep – Jokin’Me Etter en lengre pause får vi et gledelig gjenhør med Liverpool-bandet Stealing Sheep, og første synthpregede godbit fra deres tredje album. Trioen virker å være tilbake i storform med nye dansbare rytmer, perfekt medisin om du skulle være lei av juleklokker og kirkekor og andre høytidstradisjoner.
  • Ekte Indianere – Golf I disse høyforbrukstider må man av og til nullstille seg, ta to steg tilbake – og reflektere rundt hva som egentlig er viktig her i livet. Og kanskje har nettopp osloprosjektet Ekte Indianere svaret du higer etter. Vi liker å tro det i hvert fall.
  • Deem Spencer – Is Deem Spencer er en ung, lovende musiker med base i Queen og har over de siste årene figurert på mang en Soundcloud-spilleliste, men flørter nå stadig mer med de større utgivelsesplattformene. Låten «Is» er uansett en behagelig lytteropplevelse og forhåpentlig bare første av mange lanseringer i tiden fremover.
  • Vök – Spend the love Nok en listelåt som, tilfeldig eller ikke, tar for seg temaer som ofte debatteres rundt høytiden, denne gang forbrukersamfunnet – nærmere bestemt overforbruket vårt. Denne svært dyktige trioen fra Island har skutt i været over de siste årene, og begynner for alvor å snuse på den internasjonale scenen. Med singelen «Spend the love» bekrefter de at dette er et prosjekt du kommer til å høre mye fra fremover.
  • H. Kink – Make Noise Nytt prosjekt fra Lisa Rieffel og Timm Sharp, her med en låt opprinnelig som en del av høstens mellomvalg i Statene, men tematikken er universell og backes opp med ganske fengende rytmer. Selv om den Los Angeles-baserte gruppa er nokså sparsom med detaljer om veien videre, håper vi at det er duket for flere musikalske eventyr.
  • Dangerface – Let It Burn En eksplosiv ny singel fra Stavanger, og Dangerface setter et herlig punktum på året med «Let It Burn». Farlig fengende refreng, herlige riff og energinivå – alt du trenger i en musikalsk julegave. Dette blir en favoritt i lang tid fremover!


  • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify