Forfattere er mer enn bare teksten i boka

Forfatter og multikunstner Bård Torgersen har et forrykende repetoar bak seg. Han er kjent som en pioner innenfor norsk rave og elektronika under pseudonymet Lord Bård, og han mener forfattere er mer enn bare teksten i permen.

Torgersen liker å lage musikk for teater og musikaler, og i tillegg driver han med sitt nyeste prosjekt all driten jeg hiver i søpla blir til stjerner om natta. Han skriver også diktsamlinger og romaner. På fritiden er han lærer ved Westerdals.

Han er aktuell denne gangen med boka si Lengter knuser slår - en fiksjonell oppvekstroman om å leve på utsiden av samfunnet på Rykkin i Bærum.

Bård tar del i hele prosessen i skapelsen av en bok, fra omslaget, selve teksten, og til promoteringen i ettertid av utgivelsen. Han kaller seg selv forfatter, selv om han lager mye musikk og danser på scena når han spiller live.

Så kan man spørre seg sjøl: mener han virkelig at alt dette er tekst?
Du kan høre svaret hans og mye mer i Tekstbehandlingsprogrammet.

Foto: Mona Ødegård