Skallebank anmelder Norge: Oslo

Oslo, Norges hovedstad og største by, kjent for sin topografiske særegenhet, shoppinggaten Karl Johan og utallige restauranter og barer (som Peppes Pizza). Men når mulighetene og utvalget blir så stort, hvor skal en enkel turist starte? Hvor får en enkel turist mest valuta for pengene?

Et naturlig punkt å starte Oslo-ferden og oppleve Oslo, er i kanskje Norges mest kjente gate. For en enkel turist kan gaten Karl Johan virke uendelig lang og kronglete, men så fort den er trått, vil en se at gaten er lett å navigere seg i. Som anmeldere valgte vi å ta for oss Karl Johan først, og tilbudene gaten disker opp med.


Karl Johan: Et naturlig startpunkt for en Oslo-ferd. Foto: Google Maps

Så fort en turist (eventuelt en anmelder) inntrer Karl Johan vil det første en ser være Peppes Pizza. Peppes Pizza er en norsk pizzeriakjede. Den første restauranten ble åpnet på Solli Plass i Oslo i 1970 av amerikanske Louis Jordan under navnet «Peppe's Pizza». Dette regnes som introduksjonen av (Peppes) pizza i Norge.Til tross for at dette ikke er Norges første Peppes Pizza, men Karl Johans Peppes Pizza, så tilbys det samme. Det er det som er fint med Peppes Pizza; en vet hva en kan forvente. Det samme serveres overalt, enten man ønsker en pils, en «Stars and Stripes», «Heavy Heaven» eller en «Even Heavier Heaven».


Peppes Pizza: God pizza, dyr øl, men bra sted for start-pils. Foto: Google Maps

Vi ankom Peppes Pizza litt over 13.00, og bestemte oss for å pilse fremfor å pizzae pga klokkeslettet. Pizza egner seg som regel litt senere på dagen, eventuelt som lunsj dersom en hadde pizza til middag dagen før, men det hadde altså ikke vi.

Stemningen på Peppes Pizza var som antatt; god. Praten blant anmelderne følt godt da atmosfæren var egnet for prat og pils. Praten inneholdt blant annet Sims 2, Nord-Norge og Sør-Norge, anmeldernes private backpacker-tur til Kambodsja og joik. Likevel må en være forberedt på at en ikke nødvendigvis får sitte å prate i fred på Peppes Pizza, spesielt dersom joiking diskuteres rundt bordet. Hør klippet under.

Videre anmeldelsesplan gikk ut på å bestille en pizza, og deretter fordøye den. Det ble dessverre glemt oppi all ølen og praten som foregikk blant oss anmeldere. Om pizzaen på Peppes Pizza holder standard må derfor testes og anmeldes ved en senere anledning.

Ølen tok såpass overhånd at vi glemte å bevege oss videre fra Peppes Pizza før vi var nødt til å ta tog(ene) hjem. En anmelder skulle tilbake til Tromsø, en til Bodø, en til Mo i Rana, en til Tønsberg, en til Fredrikstad og en skulle bli værende i Oslo da hun er født og oppvokst og boende der (her).

Likevel velger vi å anbefale en tur til Oslo. Det er en by som er verdt å oppleve med mange severdigheter, øltyper, pizzaer og kulturer. En kan kanskje si at dette ikke er en fullverdig anmeldelse, men vår anmelder fra Oslo (født, oppvokst og boende) mener at vi fanget essensen i å oppleve Oslo; drikke øl, og bli værende på samme sted fra kl. 13.00 til 01.00. "Classic".

Anmeldelse:
7/10.

Denne anmeldelsen er den del av et Norge-anmeldelses-prosjekt utført og anmeldt av Skallebank.

Toppfoto: Google Maps