Kylling og pannekaker <3 Ostepop

Er du like glad i ostepop som Skumma Kultur? Da kan du lage deg et gourmetmåltid hvor ostepop står i sentrum! Her finner du oppskrift på fritert ostepop-kyllinglår i steamed bun og pannekaker med hasselnøtter og karamelisert ostepopsaus.

Fritert kyllinglår i steamed bun med ostepop

Beregnet tid: lang tid.

Steam buns - gir omtrent 30 stykker

600 g hvetemel
5 ss sukker
3 ss smør
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 pk. tørrgjær
350 g helmelk

Bland alt det tørre i en eltebolle. Smelt smør i en kjele og sett til side. Ha så i helmelken. Varm det opp igjen til temperaturen er 40 grader/fingertemperatur. Ha det bløte inn med det tørre og elt i cirka fem minutter til deigen slipper bollen. Dekk bollen med plast og la det heve til cirka dobbel størrelse - omtrent en time. Del deigen i emner på 35 gram og rull til boller. Heves igjen i 45 minutter.
Kjevle emnene i ovale ringer (kun en retning frem og tilbake). Ha et lite lag med nøytral olje på den ene siden og brett over slik at de blir som et skjell. Ha på et brett med bakepapir og hev igjen til dobbel størresle. Ha "skjellene" i en bambuskurv med lokk over kokende vann, og damp i cirka åtte minutter. Pass på så det er bakepapir hvor bollene ligger slik at de ikke klister seg til kurven. Er du så velsignet med en dampovn kan man bare putte brettet rett inn i den. Etter åtte minutter burde de være klare til servering. De burde serveres varme. Fylles etter ønske.
Bollene kan fint fryses i en boks og varmes opp igjen ved ønske. De er jo allerede ferdige, så bare ha de i kurven/ovnen igjen i to-tre minutter. Man kan også bruke en mikrobølgeovn.

Fritert kylling med ostepop

1/2 kyllinglår uten skinn per person
Fint, knust ostepop
Hvetemel
Eggehvitt
Salt

Ha hvetemel, eggehvitt og knust ostepop i hver sin boks. Ha kyllingen først i hvetemelet slik at det dekker. Deretter i hvitte slik at det dekker og til slutt i ostepoppen til det dekker. Friteres i cirka 170 grader varm, nøytral olje i mint fem minutter slik at de blir gylne. Strø over litt salt og kutt i to før servering. Burde serveres varmt.

Ostepopmajones - les gjennom før start

1 eggeplomme
1 ts dijonsennep
1 ts hvitvinseddik
En klype salt
Cirka 3 dl rapsolje
Fint, knust ostepop
Sitron

Ha eggeplommen, sennepen, eddiken og saltet i en rund bolle. Hell oljen over i bollen i en tynn stråle under omrøring. Jo tynnere jo bedre. Når oljen har bundet seg bra inn og røren er i ønsket tykkelse. Hvis den er for tynn kan man ha i litt mer olje. Hvis majonesen sprekker kan man bare begynne på nytt med en ny eggeplomme og litt sennep å bruk den røren som er spukket som "olje". Smak til med salt, sitron og ikke minst ostepop så det smaker godt.

Syltet rødløk

1 del eddik (rødvins ved bruk av rød løk)
2 deler sukker
3 deler vann
Løk

Kutt løken etter ønske. Gjerne i ringer - da går det fortere. Ha kokene syltelake (eddik, sukker og vann) over løken og sett i kjøleskapet over natten. Alternativt kan man koke løken i 1-5 minutter (alt etter størresle) og kjøl ned. Serveres kald.

Reddikcrudite

Høvle redikker i tynne ringer og ha i isvann. Da blir de mye sprøere. Ta redikkene ut av vannet rett før servering.

Ekstra garnityr

Vårløk i ringer
Agurk i skiver
Knust ostepop

PLATING

Ha agurk nederst i bønnen. Bygg så på med majones, kylling, rødløk, reddik, vårløk og såklart mer knust ostepop.

Pannekaker med ostepopkaramell og ristede hasselnøtter

Pannekaker

1 1/5 dl hvetemel
2 stk egg
1 ss sukker
½ ts salt
3 dl melk
2 ss smør

Bland egg, sukker og salt sammen. Ha i melk og mel og rør til melet har løst seg opp. La det svelle i minst ti minutter. Smelt smøret og rør inn. Stek kakene på middels styrke til de blir gylne i kantene. Holdes lune til servering.

Ostepopkaramell

100 g sukker
1/2 dl vann
1 dl fløte
50 g smør i terninger
Chunky, knust ostepop

Smelt sukkeret til karamell i en kasserolle på middels-lav styrke. Det lureste er å la det ligge til det begynner å smelte i kantene uten å røre. Når over halvparten av det er gyldent kan du røre om. Sørg for at alt er smeltet inn og har fått litt farge før du har i vannet. Pass på, ofte begynner det å koke no så inn i granskauen. La sukkeret løse seg ut i vannet og ha på fløte. Kok i cirka tre minutter til det begynner å tykne. Ta karamellen til siden og rør inn smøret litt etter litt. Avkjøles. Bland inn ostepoppen rett før servering slik at det ikke blir soggy.

Ristede hasselnøtter

Rist hasselnøttene i ovnen på 180 grader i åtte minutter. Lukk det inn i et klede og rist rundt slik at skallet detter av. Ha de tilbake i ovnen til de blir gylne - cirka fem minutter. Hakkes grovt.

PLATING

Smør karamellen på pannekakene med noe eventuelt annet etter ønske. Rull rundt og kutt i bitesize. Ha over litt ekstra karamell, ristede hasselnøtter og så klart litt mer knust ostepop.

*Skrevet av en kokk så tar forbehold om skrivefeil