«After»- en film vi alle kjenner

«After», er den typiske filmen som vil gjøre det bra seermessig på grunn av sin handling og målgruppe. Hvor spennede den er for seere utenfor denne gruppen, er vanskelig å si.

Filmen er basert på novellesuksessen til forfatteren Anna Todd, med samme tittel som filmen. Hovedpersonen, Tessa Young (Josephine Langford) gjenspeiler den stereotypiske «flink-pike-assosiasjonen». Dette uttrykker seg både med klesstilen, skoleinnsatsen og avstanden hun tar til alkohol. Det virker som om hun har livet på stell og følger normene hun er vant med fra moren og sin lojale kjæreste.

Filmen starter med at Tessa skal flytte og begynne på College. Den første personen hun møter er romvenninnen, Steph. Hun er på mange måter Tessas mor sitt store mareritt. Steph fester, røyker hasj og virker ikke i stor grad interessert i skolearbeid. Det tar ikke lange tiden før Steph greier å overbevise Tessa om å bli med på en fest. Det er nettopp på denne festen Tessa blir bedre kjent med Hardin Scott. Han er den typiske kjekke rebellen som både skaper spenning, men også forakt hos Tessa.

Videre handler filmen om hvordan de to begynner å bygge et svært nært forhold til hverandre. De tidligere normene som hun verdsatte, blir mindre relevante, og Tessa begynner å få et nytt forhold til livet. Dette skaper naturligvis problemer både i forhold til kjæresten, moren hennes, men også blant vennekretsen til Hardin. Det er samtidig flere turbulente sider med Hardin som er ukjente, noe Tessa senere vil oppdage.

Filmen går under kategoriene drama og romantikk. «After» er på flere måter klassisk, i den forstand stereotypisk. Vi har sett denne type film før. Ei snill og søt jente som faller for den mystiske gutten. Det er nok spesielt jenter i tenåringsalderen som setter pris på disse klassiske filmene. De utgjør en såpass stor målgruppe slik at produksjonen ikke trenger å bekymre seg for inntjeningen av filmen.


Hero Fiennes Tiffin ( Hardin Scott). Foto: Voltage Pictures & Offspring Entertainment

Hero Fiennes Tiffin har kanskje den viktigste rollen i filmen ved å spille Hardin Scott. Han skal ikke bare fange oppmerksomheten til Tessa, men vel så mye jentene som sitter i kinosalen, sin oppmerksomhet. «Bad-boy trekkene» som vi seere kjenner så godt i form av tatoveringer, mørke klær og selvfølgelig et flott utseende, er tydelig til stede. Problemet er hvordan Tiffin utfyller denne rollen.

Skuespillerferdighetene hans holder ikke en veldig høy standard, noe som gjør det vanskelig å rive seg med i filmen. Tiffin skal ikke alene har skyld i dette, det må også ses i sammenheng med dårlig manus og regi.

Ut ifra traileren får man inntrykk av en dystrere film som kanskje beveger seg mot thrillerkategorien. På en måte føler jeg at regissøren, Jenny Gaga, prøvde å skape dette, men at utfallet ikke ble like bra.

Likevel er vi som velger å se denne type kjærlighetsfilm, ofte klar over hva vi har i vente under denne filmkategorien. Vi har sette disse klisjéene før, men vi trekkes ofte tilbake til disse filmene. Tilhører du den rette målgruppen kommer du mest sannsynlig til å like filmen, men er du utenfor segmentet, kan filmen oppleves kjedelig. Av den grunn gir jeg filmen 4/10.

Toppfoto: Voltage Pictures & Offspring Entertainment