A-LISTA - UKE 21-22

Vårens musikalske favoritter. Dette er den beste nye musikken!


  • Amalie Holt Kleive – Slippe Blant mørke og lyse toner dykker vi ned i et mylder av effekter og rytmer på Amalie Holt Kleives debut-EP «Slippe». Den unge visepopsangeren drar nytte av hennes utdanning innen jazz, og kombinerer harmonikk og elementer med klubbtoner og elektroniske beats. Vokal og tekst tar til tider form av dikt og vers, og alt skaper et spennende lydbilde som skifter mellom det gjenkjennelige og det mer eksperimentelle. Solid debutskive som tar deg med på en liten musikalsk reise.
  • Chika Dole – You Do You Stress ned med svale RnB-rytmer på debutsingelen «You Do You» av Chika Dole. Svært lovende prosjekt fra Sandra Egbeocha, som bringer med seg elementer fra oppveksten i Nigeria og Norge, og personlige opplevelser og inntrykk setter sitt særpreg på musikken. Chika Dole har mye på hjertet og vi forventer flere musikalske godbiter på hennes kommende debut-EP, hvor hun er ventet å gjøre et solid innrykk på neo-soul fronten.
  • Kainalu – Kamikaze Mushroom Palace Trent Prall er en mangfoldig musiker og produsent med base i Wisconsin, og mye av musikken hans domineres av psykedeliske rytmer og deilige tropevibber. Perfekt når sommeren om litt banker på døra, og hans nye singel «Kamikaze Mushroom Palace» er intet unntak. Gjennom hans selvtitulerte sjanger «Hawaii-fi» serveres vi sløy elektronisk pop, som en slags hyllest til hans bakgrunn fra Hawaii.
  • Leoparden – Boliglån Groovy rytmer fra hovedstaden til inspirasjon eller skrekk for enhver student på jakt etter fast bopel. Dans vekk bekymringene sammen med Leoparden, som «bare vil ha det godt», og sett disse elektroniske rytmene på repeat mens du rusler ned til banken.
  • Mia Berg – Grow Etter en herlig debut i fjor fortsetter Mia Berg å levere vårlige toner som definitivt fortjener en lytt eller to. Den nye låten «Grow» gir oss en smakebit på hennes kommende debut-EP som er ventet til høsten. Et herlig lydbilde fylt til randen med energi og glede. Noter deg denne!
  • Okkaido – Amanda Who Dype basslinjer og beats på debutlåten til Okkaido. Elementer fra den gamle skolen, men samtidig fotfeste på denne siden av 2010-tallet. Sterk debut for et prosjekt verdt å notere seg fremover.
  • Pikekyss – Sykler Uten Hender Oslobandet har alltid mye på hjertet, og man føler de legger sjela si i alle aspektene ved musikken. «Sykler Uten Hender» tviholder på sommeren, frihetsfølelsen og åpne sinn. Dans vekk bekymringene, hopp ut i det, så ordner ting seg som regel. Pikekyss inviterer deg på ny til sommer, fest og kos.
  • Pottery – Spell Det sprudlende rockeprosjektet med base i Montreal trøkker til i alle retninger på debut EPen «No. 1». Post-punk, pop og tidvis dansbare elementer blander seg sammen i en deilig gryte av musikalske krumspring. Fengende riff og hypnotiserende partier holder deg hekta gjennom hele skiva.
  • Tella Viv – Bisou Bisou Det svenske rockeproskjektet har gått gjennom flere faser over årene, nå som en «art rock»-duo bestående av Carl Hjelm og Benjamin Lavén. Duoen har beskrevet deres nye singel som en slags fransk hage med mye presisjon, men som også er vanskelig å kontrollere. Musikken treffer godt med sine fengende rytmer, grufsete gitarriff og energiske vokalpartier. Aldri feil med mer Tella Viv!
  • varärdu – bli kär Skal du velge én låt til å geleide deg inn en varm tropenatt, er singelen «bli kär» ingen dårlig følgesvenn. Bak det hele finner vi produsent Simon Lundgren under hans nye soloprosjekt varärdu. Koble av, drøm deg bort, og la de tropiske houserytmene losje deg trygt gjennom en hektisk uke. Den nye singelen har også sneket inn noen artige samples fra filmen «Fucking Åmål», som glir nokså sømløst inn sammen resten av det elektroniske lydbildet.


  • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify