– Det ble blod, svette og fotball

"Fotball er supert, scorer mål etter mål" var Radio Novas innstilling før den beryktede kampen mot Universitas. Dessverre skulle det vise seg at dette også var motstandernes mantra.

Lørdag 25. mai var dags for den etterlengtede fotballspill kampen mellom studentradioen Radio Nova og studentavisen Universitas. Fotball er en populær lag-ball-sport blant mange. To lag spiller mot hverandre (i dette tilfellet Radio Nova vs. Universitas), med elleve spillere hver på banen, noen ganger færre.

– Vi hadde ambisjon om å være like flinke som Messi når han scorer mål mot et rivaliserende lag, og at Universitas skulle være like dårlig som Ole som trener for Manu, men ambisjonen var for stor, forteller Fotballspiller.

Kamp-Sammendrag:

Universitas fikk inn et mål også et til og så fikk Radio Nova inn et mål og så fikk Universitas inn to mål. Kampen varte ordinær fotballtid, 45x45 minutter, og ballen ble sparket hele tiden.

Det oppstod imidlertid også andre problemer enn kun motmålscoring for Novas lag.

– Han ene fotballspilleren begynte å blø fra kneet. Det så skikkelig vondt ut.


Det kom blod fra kneet til den ene fotballspilleren.

En viktig årsak til spillets popularitet er dets enkelhet – alle kan delta. Så på tross blodkne kunne fotballspilleren spille videre.

– Jeg prøvde hele tiden å komme meg til ballen, for så å sparke den, og det gikk fint noen ganger, men andre ganger gikk det ikke, forklarer blodkne Fotballspiller om hans tid på banen etter blodkneet inntraff.

Ballen er rund og består vanligvis av et ytre lag av lær eller plast og en indre, oppblåsbar gummiball. Foten skal treffe ballen, der av navnet fotball (fot+ball). Fotballens størrelse, som har en diameter på 30, er valgt og formet etter den gjennomsnittlige størrelsen på en mannsfot; størrelse 43.

– Det var ikke noe galt med selve fotballen, den var det god størrelse på, bekrefter Fotballspiller.

– Selv om vi tapte tenker jeg fortsatt at fotball er supert og jeg kan tenke meg at jeg vil tenke at fotball er supert i all tid, avslutter Fotballspilleren mens dem smiler, indikerer at fair play er noe av det viktigste i lagsport, og at en må tape og vinne med samme sinn(e).

Toppfoto: Samuele D'Angelo