Foto: Radio Nova

En ærlig stasjon som vet hva den er

Frokost anmelder T-banen: Avløs stasjon.

101 stasjoner utgjør bindeleddene i Norges eneste tunnelbane. Men hvor mange av T-banestasjonene i Oslo og Bærum har du egentlig vært innom selv?

I Frokost sin nye T-baneguide får du anmeldelser av stasjonene som utgjør Oslos kanskje viktigste kollektive tilbud. Avløs stasjon er vel neppe den du har tatt en snartur innom flest ganger. Men fortvil ikke. Den er heldigvis først ut, og vil bli vurdert på fem kriterier der det er mulig å sanke inn hele 100 poeng til sammen.

Hør anmeldelsen av Avløs stasjon nederst i artikkelen!

FØRSTEINNTRYKK 6/20

I det dørene åpnes på Avløs stasjon lukkes du inn i en grå verden av betong. Det eneste som skaper farge i området er en gusjegrønn lagerbygning.

Sjelløst og kommunalt er nøkkelordene. Men med en kommunal stil blir det aldri helt bunnscore.


ÆRLIG OG YDMYK: Avløs stasjon er preget av janteloven. Den tror ikke at den er noe den ikke er. Foto: Radio Nova

UTSEENDE 7/20

Etter at førsteinntrykket legger seg viser det seg at dette stille betongvannet faktisk ikke har den dypeste grunnen. Det gusjegrønne skuret dominerer, men noen fargerike tauebiler bak et gjerde spriter det opp noe.

Det er dog ikke nok til å endre førsteinntrykket mye.

TILGJENGELIGHET 14/20

Her er Avløs stasjon trygg og god. Det er ingen tvil om hvor du skal gå for å finne over til den andre perongen. Broa er tydelig og selvforklarende i seg selv.

Det som trekker ned er at broa er lang. For lang. Du risikerer å måtte gå noen hundre meter bare for å komme deg over. Stasjonen får også litt trekk for å bare ha bro på en side av perongen.


EN AV STYRKENE: Avløs stasjon briljerer med skilting og fungerende infotavler. Foto: Radio Nova

FASILITETER 10/20

God standard og godt antall på både benker og leskur. Godt med skilting og fungerende informasjonstavler. Parkeringsmulighetene er også gode i nærheten.

Men det er strengt tatt ikke mer av fasiliteter på Avløs enn det som trengs.


TRANSFORMERS: En av anmelderne ble nærmest nostalgisk av tauebilfirmaet som er stasjonens X-faktor. Foto: Radio Nova

X-FAKTOR 11/20

Det er ingen tvil om at kranbilselskapet som holder til like ved stasjonen både kan heves og senkes. De både hever og senker også poengsummen til Avløs stasjon.

Det gusjegrønne skuret de holder til i er ikke i favør stasjonen, men at noen av bilene er litt eksotiske og av amerikansk stil trekker opp. En av anmelderne mener til og med at det minner om en Transformer.

TOTAL POENGSUM 48/100