Black History Month Norway

Helgekos med BHMN

Vi er godt inn i oktober, som da er tiden for å markere Black History i Norge. Herunder er en liste av mine favoritter av underholding og info i denne samenheng.

Serie:
A Black Lady Sketch Show på HBO
Den første av sitt slag; skrevet og laget av mørke kvinner, og ufattelig morsom 8-episoders humor på høyt nivå. Serien er, som forklart, lagt opp av mange forskjellige små sketcher. Denne serien er av høy kvalitet, og definetivt vært en titt.

YouTube:
Black History Month Norway video series
BHMN er en feiring av den afrikanske diasporaen i Norge, og er en viktig synliggjøring av melaninrikes bidrag til norsk historie. BHMN 2020 handler om å finne, dokumentere, dele og bevare norsk-afrikansk historie. Du kan se den informative YouTube-serien deres her: https://youtu.be/G1Ve_YjQ6Hw

Person:
Winnie Nyheim-Jomisko er en psykologspesialist utdannet fra Universitetet i Oslo.
Som psykolog har hun jobbet mest med voksne, men har også erfaring med barn, unge, par og familier. Ved siden av privatpraksis jobber hun som kommunepsykolog for flyktninger. Med en faglig fordypning i krysskulturell psykologi, traumer og migrasjon, dekker Winnie et sårt behov for de som opplever rasisme i det norske samfunnet. Hvis du selv opplever raisme og har traumer etter det, kan du ta kontakt med Winnie her: https://www.winnienyheim.com/kontakt

Instagram-kontoer:
Afropunk
rasisme.i.norge
svarthistorie
Obi Arisukwu

God bok:
Norske vitnesbyrd skrevet av den norsk-gambiske forfatteren Camara Lundestad Joof: «Eg snakkar om det heile tida»
Dette norske vitnesbyrdet fra den norske dramatikeren Camara Lundestad Joof er det mange som har anbefalt de siste dagene. Boken skildrer rasismen hun stadig opplever. Den infiserer hverdagen og styrer tankene hennes. Kan hun noen gang fri seg selv fra spørsmålet om hudfarge? Boken er utgitt i Samlagets essay-serie «Norsk røyndom» om den norske samtiden. Skikkelig god bok med enda bedre læringspotenial for leseren.