Tekst: Robin Frøyen / Foto: Aktiv Dödshjelp

Tekst: Robin Frøyen / Foto: Aktiv Dödshjelp

Juni-vibber: A-lista uke 21/22!

Juni står for døren, og vi har en rykende fersk A-liste klar! Det har kommet utrolig mye spennende, god musikk den siste tiden, og vi følger spent med. Her er noen av våre favoritter!


 • Aktiv Dödshjelp – Brusjan Da Aktiv Dödshjelp kom med låta 'Voi and Destroy' i fjor vår, ble vi helt frelst - og nå har de sluppet enda en banger! Aktiv Dödshjelp, tidligere kjent som Norges farligste band (i følge dem selv) spiller rå, deilig samtidspunk som får oss til å savne svette konsertlokaler, dans og moro. Denne låta er perfekt til seine sommerkvelder med pils, lav impulskontroll og annet sprell! Fungerer også som en hjerterå kjærlighetserklæring til søsknene dine.
 • Emil Kárlsen, Lávre – Ivttá Boastta Vi har fulgt med på Emil Kárlsens musikkprosjekter hele denne våren, og denne nye låta, sluppet sammen med Lávre, er intet unntak. Emil og Lávre blander samiske folketoner med myk indie i låta Ivttá Boastta, på norsk 'gårsdagens post'. Den handler om livet, om gjenfødelse, ønsker og forvetninger, forteller guttene, om hvordan livet var og hvordan det ble. Dette er en riktig nydelig låt å ta med seg inn i sommeren! For de som er spesielt interesserte legger Emil Kárlsen ut mye informasjon om sine låtprosjekter på instagram, som du kan finne her: https://www.instagram.com/enlitenkarlsen/
 • Lekende Lett – Peter Pan Ok, bergensduoen Lekende Lett har altså servert oss sommerens nye anthem. Eg er svett, eg er varm og eg er deilig, synger Synne Sofi Bårdsdatter sammen med Kristian Stockhaus i denne dritfete låta om sommer, bading og parklivet. Lekende Lett er et D.I.Y.-band som mekker alt selv, men denne låta leverer oss likevel et fullutviklet lydbilde og en helt egen sound!
 • Dark Roast – Dark Shades Hiding Sharp Eyes Savner du myke messingblåsere, James Brown-inspirert vokal og 70-tallets funk? Fortvil ikke, vi har medisinen for deg: Dark Roast. Soul-bandet har nettopp sluppet plata 'Going Back, Moving Up!', og vi klarte ikke la være å ta med singelen Dark Shades Hiding Sharp Eyes i ukas A-liste. Dette er musikk det er lov å slå seg løs til! Er du heldig kan du kanskje få med deg bandet spille live på SALT i Oslo 27. juni.
 • Greatfruit – Interstellar Groove Fra funk til groove - nestemann på lista er Greatfruit sin tredje singel, Interstellar Groove! Bandet er inspirert av 70- og 80-tallets nostalgi sett gjennom en kaleidoskopisk linse. Resultatet er synth, beats og harmonier. Det ryktes om et debutalbum i fremtiden, så her er det bare å følge med!
 • Hey Love – Take a Step Back Hey Love er et Osloband som gir oss en blanding av pop, elektronika og prog i singelen Take a Step Back. Dette er deres tredje singel, fengende, lett og overraskende. Vi tar et steg tilbake - og nyter det vi hører.
 • Isak Bradley – His eyes Isak Bradley, transaktivist, kunstner og musiker, har sluppet sin aller første låt. Singelen His Eyes byr på et delikat og komplekst lydbilde som kan minne om tidlig James Blake og sen Bon Iver. Bradley leker med sin egen stemme, med piano og bølgeskvulp, og tar oss med på en helt egen reise. Bradley forteller oss at låta handler om forelskelse og det stormylte øyeblikket når du ser noen inn i øynene. His Eyes skal kunne oppleves som en kjærlighetserklæring, forteller Bradley, til seg selv eller til den man er forelsket i. Vi har ihvertfall blitt litt forelska i denne låta!
 • Tungi – Gå ned Tungi fra Stavanger er inspirert av afropop og dansbare beats, og låta 'Gå ned' gjør det vanskelig å sitte stille. Denne sommerlåta gir oss reggaeton i norsk drakt, perfekt til sene sommernetter!
 • VIXXN, Dan Lesler – Havanna E Død Myk, deilig og dyster - VIXXN og Dan Lester stiller med klare gitarriff og lofi-beats som får hodet til å vugge i takt i sin nyeste singel. Jeg er ingen rapper, jeg rapper bare, skriver VIXXN om seg selv. Han beskriver musikken sin som yin yang, katana-splittede følelser uttrykt uten begrensninger. Det er poetisk nok for oss, og denne singelen er et gullfunn.
 • Blue Boy – Ingen andre Ikke-binære Blue Boy har gitt ut singel på norsk om å bli forelska for første gang. Blue Boy ønsker å skrive musikk som er ærlig og omfavnende, musikk som føles som 'den terapitimen du ikke turte å dra til', i hans egne ord. Det syns vi han får godt til. Låta Ingen Andre minner oss om hvor bergtatt man kan bli av en ungdomsforelskelse, perfekt til å spille sommeren inn.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify