Foto: A24

Nova Noirs sommeranbefalinger

Redaksjonen har tatt sommerferie, men det betyr ikke at vi har sluttet å konsumere film og serier - tvert imot! Her er tre sommeranbefalinger som kan lede deg gjennom intense hetebølger og tunge tordenkvelder.

Sommeren er over oss, og Oslo er med ett omvandret til en sydhavsby med temperaturer over 20 grader og film er kanskje ikke det første de fleste har i tankene for tiden. Men om du ikke er helt til å tilbringe dagene klemt mellom mennesker på Sørenga eller i St. Hanshaugen, om du bare blir svett og svimmel av varmen, eller du kanskje ikke rakk å løpe til utestedene før de stenger dørene kl 00, har vi i Nova Noir samlet et knippe anbefalinger til å holde de filmglade i sving.

22 Jump Street
av Kim Sverre Hilton


Foto: United International Pictures

Dette er for meg en film som er så kompromissløs på humor og skitsnakk at den bare må nevnes. Jeg lar en heftig dose nostalgi og det at deler av handlingen finner sted på spring break i Mexico (feil årstid, men close enough) være nok til å kvalifisere denne filmen til sommertemaet vårt.

Om jeg skal strekke det litt kan jeg si at «22 Jump Street» oppmuntrer seeren til å ha det litt mer gøy, være litt mer dust, og ta den litt mer ut når været slår til og fridagene kommer på løpende bånd.

Smith (Jonah Hill) og Jenko (Channing Tatum) er tilbake på skolen for å infiltrere en narkotikaring, igjen. Det som skiller plottet her fra den i originalen, «21 Jump Street», er hovedsakelig at de nå er på universitetet og ikke videregående. Det som ikke skiller den fra originalen er at den fortsatt er gjennomsyret av selvironi og scener som blunker til publikum.

«Jump Street»-filmene er ikke de første til å gjøre narr av seg selv og sjangeren sin ved å ha filmkarakterer som nærmest er beviste på at de er akkurat det, men de er etter min mening noen av de mer minneverdige. Videre er filmen et hakk morsommere og et par hakk villere enn originalen. Banningsfylte replikker sitter løst, kjemien er på topp, og selvhøytideligheten er på bånn. Filmen tar meg alltid tilbake til sommeren jeg så den og uironisk la ut et dressbilde på Facebook (brenn) av meg og bestekompisen med caption «sun's out, guns out» både med og uten mangel på selvironi. Topp fem morsomste filmer jeg har sett noensinne.

«22 Jump Street» kan strømmes hos Blockbuster, SF Anytime og Viaplay.

The Florida Project
Av Embla Åslein


Foto: Norsk Filmdistribusjon

Min sommeranbefaling er «The Florida Project», hvor vi møter 6-åringen Moonee, som bor på et motell utenfor Disney World med moren. Det er sommerferie, og Moonee og vennene drar på oppdagelsesreiser og eventyr - mens de voksne rundt dem sliter med å få alt til å gå rundt. Et rørende og fantastisk pastellportrett av barndom, med skyggene av voksenverden truende over.

Denne utrolige filmen gir deg iskrem, basseng og vennskap - men det er ikke bare rosa skyer i Florida.

«The Florida Project» kan strømmes på Filmoteket, Blockbuster, SF Anytime og Vega Hjemmekino.

Parks and Recreation
Av Lars Brænden Schram


Foto: C More

2021 har kanskje vært mindre dramatisk en 2020, men mørkere har jeg følt den har vært! Nå som vi endelig åpner opp sakte men sikkert og vi endelig kan komme oss ut igjen, så tenkte jeg det var god timing å anbefale noe som holder deg inne litt lenger.

Serien jeg vil anbefale deg er «Parks and Recreation». Det er en serie på syv sesonger med episoder som er rundt 20 minutter lange. Det høres kanskje langt ut, men serien går fort unna når det er så bra som den er.

Serien starter som en slags «The Office» knock-off, men utvikler seg kjapt om til å bli noe eget. Vi blir introdusert til parkvesenet i den lille småbyen Pawnee, hvor vi følger figuren Leslie Knope som er mellomleder. Hun er håpløst optimistisk og gir seg ikke på ting hun bryr seg om. I første sesong så får hun inn en klage om en tomt som egentlig bare er et gigantisk hull i bakken som innbyggerne mener er en fare, blant annet så har Andy (Chris Pratt) selv falt ned i hullet og brukket begge beina. Ikke bare sier Leslie at hun vil gjøre noe med det, men at hun også vil bygge en storslått park på tomten.

Det som gjør «Parks and Recreation» så bra er karaktergalleriet det har. I tillegg til Leslie så er det andre i parkvesenet og utenfor som stjeler showet og om du ikke ser serien for Leslie så ser du den for de andre som er der. Det var i denne serien hvor blant annet Chris Pratt og Aziz Ansari begynte å bli kjent.

Grunnen til at jeg anbefaler denne til sommeren er at hele serien er en fryd å se. Serien har humor, talent og et stort hjerte. Det er en solskinnshistorie uten like og etter min mening en av de få seriene som har klart seg best gjennom alle sesongene.

Jeg så serien ferdig for ikke så lenge siden og nå som jeg skriver dette så har jeg allerede lyst til å se den på nytt igjen.

«Parks and Recreation» kan strømmes på Netflix, Prime Video og Viaplay.