I disse vintertider: Skumma anbefaler

Klokka er stilt tilbake og kveldene blir stadig mørkere. Det finnes faktisk bare to måter å møte den mørke tiden på, enten kan du dra frem varmeteppet du kjøpte på Nille i 2016, eller knuse trynet ditt inn i skjermen for å lese ukas Skumma anbefaler.

Ukas låter

Holy Water- Orions Betle, Chris Holm
Aaa, det er sånn en gitar som har hatt en helt jævlig dag på jobb høres ut! Chris Holm, Bassist i Orions Belte, kan gjøre vinterdepresjonen min verre any day.

Hope/Nope- Ivan Ave,
Okay Mr. Ave, jeg legger denne til i lista for you know what;) Neida... Joda.

Papaya- AWSE
Jada jada, jeg vet denne har vært på A-lista til Radio Nova før, men jeg trenger litt livsglede i øret i disse tider ... Uansett, AWSE slipp mer musikk, dette er ikke en advarsel, men en trussel!!

Av: Kristin Knutsen


Foto: Kristin Knutsen

Dra meg baklengs inn i den digitale middelalderen

I løpet av koronapandemien har jeg brukt ekstremt mye tid på The Sims. Jeg har kjøpt ikke mindre enn 10 tilleggs- og stæsjpakker fra spillserien, men likevel var videosimuleringsspillappetitten umettelig. Det var inntil jeg oppdaget The Sims Medieval.

The Sims Medieval utspiller seg i en helt annen verden enn de andre spillene i The Sims serien. Gjennom ulike karakterer og oppdrag bygger du opp en hel middelalderby, komplett med konger, pirater, trolldom og eventyr. Du spiller deg gjennom en historie og bytter karakterer gjennom hele reisen. I det ene øyeblikket er du en dronning som styrer med jernhånd og sender sine undersåtter til gapestokken. I det neste en trubadur på evig jakt etter kjærlighet og billig vin.


Foto: Kristin Knutsen

Denne spinoffen fra spillgiganten har gått de fleste hus forbi. Til tross for sine ti år på markedet, skjøt salget aldri fart og er nærmest glemt av fansen. Lansert et sted mellom The Sims 3 og The Sims 4, har The Sims Medieval gjenkjennelig stil og grafikken. Men ettersom spillestilen skiller seg så mye fra alle de andre spillene i serien, går du ikke lei. Her er det ikke bare et nytt t-skjorte design og en ny serie med sofaer fra IKEA å oppdage, men et helt nytt simsunivers!

The Sims Medieval er tilgjengelig i Origin.

Av: Melinda Haugen

Varmeteppe på klubben

Dagene har blitt mørkere og kaldere, som for meg betyr at det er på tide å pakke bort lette sommerlåter til fordel for lun musikk som varmer. En artist som da alltid vet å gjøre sitt får innpass på min Spotify er danske Bremer/McCoy.

Duoen, bestående av pianist Morten McCoy og bassist Jonathan Bremer, produserer det de selv beskriver som eterisk dub-jazz - en noe snever sjangerterm som har sitt utspring fra elektronisk dub-musikk. Resultatet er et fløyelsmykt lydbilde med subtile akustiske melodier som nærmest føles som vuggesanger. Musikken, især albumet “Forsvinder” fra 2016, passer perfekt til både lange høstmiddager med venner og sene kvelder på lesesalen.


Foto: Kristin Knutsen

Duoen kom med et nytt album sist uke, “Natten”, via David Byrne sitt plateselskap Luaka. Sjekk det ut for en fin start på helgen!

Av: Veslemøy Sofie Dybwik Fossdal