Foto: Helle Kvam Leraand / Goofy Geese

Foto: Helle Kvam Leraand / Goofy Geese

A-lista / Uke 10-11

Det er nok en gang duket for ny A-liste, og denne uka kan vi by på både dansk indie-pop og Bergensrap.


 • Goofy Geese – Flor Amarelo (Para Você) Denne singelen er alt jeg vil ha om våren! I denne låta får vi servert deilig bossanova-vibber fra keyboardisten som vi tidligere kjenner fra Selmer og Vegard & Ivar Band. Sett sammen med tidligere singelutgivelser ligger det i kortene at fremtidig EP eller album blir særdeles bra, og det gleder jeg meg skikkelig til.
 • OOSLOO – Scaletipper Jeg får litt assosiasjoner til filmmusikk av Phil Collins når jeg hører denne låta, og det er absolutt en god ting. Håvard Moltu byr i dette soloprosjektet på en låt med et relativt enkelt lydbilde og lett struktur, men ordtaket lyder jo tross alt at det enkleste ofte er det beste av en grunn.
 • Kars – Plugger Det er ikke stort annet å si om denne låta enn at den gir god stemning på en måte kun Bergensmusikk kan. Den er relativt repetetiv i både beat og tekst, men fungerer bra for sene kvelder på dansegulvet.
 • eee gee – Contraband Den danske nykommeren eee gee har nettopp gitt ut debutalbum, som i sin helhet er vel verdt å høre på. Hun byr på høy produksjonsverdi, og ingen detaljer synes tilfeldig plassert. Hun skriver om de sterke minnene man kan ha om en ekskjæreste, som å våkne fra en drøm som oppleves så ekte at man ikke klarer å riste av seg følelsen på dagevis. Om man kan relatere til tematikken eller ei er dette et nydelig førsteslipp fra dansken.
 • Nothing Personal – Still Aging Nothing Personal gir oss i denne låta et noe komplekst og ukonvensjonelt lydbilde. Med blandingen av tung synth og vokal fra Thea og Solveig Wang, samt Dorothea Økland, er beskrivelsen impro-pop-collage svært passende. Det er deilig med denne typen musikk som utfordrer lytteren litt, og jeg ser for meg at dette er utrolig kult live.
 • Nelly Moar – Pick Up Nelly Moar er allerede et etablert navn på jazzscenen i Bergen, og nå har hun også sluppet sin debutsingel med plateselskapet Full Effekt Records. Hun trekker selv frem inspirasjonskilder som Erykah Badu og D´Angelo, og det hører man igjen i låta. Låta er velprodusert og fengende, og er nok et eksempel på en debut som synes alt annet enn amatørmessig.
 • Agnes Hartwich – Black Shiny Car Nok en dansk nykommer har sneket seg inn på A-lista, og denne gangen er det Agnes Hartwich. Hun beskriver seg selv som en trist-grunge-tumblr-jente fra 2013, bare 9 år senere. Beskrivelsen passer så absolutt, og som en ny stemme i det noe mer alternative popuniverset er hun et spennende innslag.
 • Boys and Ivy – Toronto Den svenske duoen Boys and Ivy gir meg assosiasjoner til Sonic Youth, men med et noe moderne preg. Låta følger en enkel struktur med nedstrippede vers; men nok et eksempel på at enkle ting ofte fungerer av en grunn.
 • Odile, Omar Noir – Antagelser Ja til flere kvinnelige rappere! Odile (Amy Black Ndiaye) har her fått hjelp fra rap-coach Lars Vaular, til NRK-serien "Verden er min". Seriemusikk eller ei, dette føyer seg inn i rekka med god Bergensrap.
 • Oh Blonde – If I See You Oh Blonde er siste tilskudd på lista med sin singeldebut. Deilig pop med fin vokal, det klager vi ikke på!


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify