Mall Girl. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Mall Girl. Foto: Jonathan Vivaas Kise

A-lista / Uke 12-13

Det er dags for ny A-liste, og denne uka kan vi tilby alt fra såre og ærlige tekster til høyenergisk rock. Lytt deg gjennom lista for en god start på uka!


 • orange XL – Nylon ASAP Gjengen i orange XL er nok bedre kjent for mange som Vegard & Ivar Band, gruppa som står bak det jeg selv mener var en av de beste singlene i 2020. Under nytt navn har de sluppet en bunnsolid førstesingel, med en sound som låter klart inspirert av A$AP Rocky og hans forkjærlighet for å manipulere lyder og å sakke ned tempo. Låta har allerede rukket å bli blant mine favoritter denne våren, og dersom dette er en forsmak på hva vi har i vente fra orange XL kan jeg ikke annet enn å glede meg masse til den kommende tiden.
 • Mall Girl – Poolside Person Mall Girl er tilbake på A-lista med sin nye låt, som er den desidert mest energiske av singlene de har sluppet den siste tiden. Jeg skipper vanligvis sanger som inngår i kategorien hard indie-rock, men Mall Girl tar meg med storm gang på gang. "Poolside Person" er intet unntak; låta er godt balansert, med en relativt hard og energisk instrumental som står i klar kontrast til Bethany Forseth-Reichbergs varme og uttrykksfulle vokal. Det er god grunn til å glede seg til debutalbumet som slippes i april, og etter å ha sett bandet under årets Havstrøm-festival kan jeg ikke annet enn å anbefale alle å ta turen til Ingensteds for konsert 30.04.
 • Luke Royalty – Commuter Den engelske artisten Luke Royalty beviser i denne låta at doo-wop fenger, selv i en moderne forpakning. Den upolerte vokalen gir låta særpreg og dybde, og resultatet er en groovy låt som føles som et friskt pust på spillelista.
 • Weird Nightmare – Searching for You "Searching for You" er enkelt og greit høyenergisk lo-fi gitarrock som fenger; en gøyal debutsingel fra Weird Nightmare.
 • Baksaas + Høyer – 1111 Du har kanskje lurt på hva du får dersom du setter sammen en DJ med forkjærlighet for modulærsynth og en spoken word-poet? Svaret er Baksaas + Høyer, den noe utradisjonelle duoen som allerede har fanget manges interesse. Det er ikke tvil om at Fredrik Høyer mestrer tekstformidling, og kombinert med sounden til Bendik Baksaas er "1111" en interessant lytteopplevelse som utfordrer de tradisjonelle rammene til populærmusikk.
 • Sei Selina – Him or Her Sei Selina fanget min oppmerksomhet under årets Havstrøm-festival, hvor hun viste seg som en stødig vokalist med talent for formidling. Den nye EP-en er i sin helhet et godt håndverk, med velproduserte sanger og temposkifter som bidrar til at lytteren ikke kjeder seg. Låta "Him or Her" er den mest nedstrippede på EP-en, med et klart fokus på det tekstuelle. Sei Selina gir innblikk i en sår og ærlig refleksjonsprosess - en sorg jeg er sikker på at mange kvinner kan kjenne seg igjen i, men som er mer eller mindre uuttalt i populærkulturen. Jeg er sikker på at Sei Selina har kommet for å bli, og det gleder meg.
 • han gaiden – who was i han gaiden er nok en gjenganger på A-lista. Låta "who was i" har en relativt lang oppbygging før den mer upbeat andre halvdelen, hvor vokalen akkompagneres av noe hardere synth og trommer. Alt i alt en god låt fra han gaiden.
 • Sigrid Aase – Soulmate in Disguise Sigrid Aase, kjent fra Hajk, har begynt å slippe musikk fra det kommende soloprosjektet sitt, og det låter veldig bra så langt. Låta er har et repetitivt preg, men blir takket være Aases vokal aldri kjedelig. Deilig!
 • Simon Alejandro, Rakel Anna Kristjánsdottir – Sjakk Bergen slutter tilsynelatende aldri å by på digg rap, og denne singelen er nok et prakteksemplar. Simon Alejandro har god flyt og enkle beats, med ad-libs som høres ut som et ørlite nikk til Grandmaster Flash. En kul låt, med andre ord.
 • Veps – Ballerina (Norah) Damene i Veps gir meg i denne låta gode assosiasjoner til 90-tallets indiepop. Låta er relativt enkel, men det flyter fint og hooket setter seg lett i hukommelsen. En god oppfølger til den siste EP-en.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify