Foto: Radio Nova

OVERLEGEN SEIER TIL RADIO NOVA

Avisslabbedaskene i Universitas ydmykes på det groveste. Hvert år arrangeres studentmediecup mellom Universitas og Radio Nova. Alle spillerne ga alt, men det var ingen tvil om hvor det ville ende. Årets fotballkamp endte selvfølgelig med en suveren seier til Radio Nova.

Lørdag 28. mai var det duket for studentmediecup, en tradisjonstung fotballkamp mellom Universitas og Radio Nova. På Domus Athleticas flotte fotballbane møtte både novere og tassere opp for å avgjøre på det mest naturlige viset hvem som er Oslos gjeveste studentmediehus. Seieren avgjør hvem som er beste både av og på banen. Radio Nova gikk hjem med en soleklar seier på 7-1.

Universitas har ikke vunnet siden 2019, og i oktober 2021 tapte de da de avlyste kampen. Begrunnelsen fra tassene var at det var for kaldt for de ynkelige skribentene som vanligvis sitter avslappet bak en skjerm. Redaktør Endre Uglestad ga klar beskjed.

- Det er helt uaktuelt for meg å utsette mine journalister for unødvendig fysisk aktivitet i kulda. Det er tross alt bare 10 grader.

Begge lag møtte opp med god kampånd og var klare til første avspark klokken 14:15. Det var tydelig fra første stund at Nova ville gå hjem med seieren. Nova-laget har som kjent trent regelmessig hele våren med Team Uganda og deres eminente trener Jojo. Det var tydelig at oppvarmingsprogrammet har gitt usedvanlig gode resultater. Det samme kan ikke sies om motstanderne.


Skuffa tasser på sidelinjen. Foto: Henrik Evensen

Selv om Radio Nova var overlegene fra startskudd skal Universitas har for et tappert forsøk. Radio Novas påtroppende ansvarlig redaktør Sigrid Solheim Haugen utførte ikke mindre enn to modige og hederlige tunneler på både avtroppende og påtroppende redaktør for Universitas, Endre Uglestad og Guro Aasaaren. En regelrett redaktørduell som uten tvil ble vunnet av Nova.

Avtroppende ansvarlig redaktør Ina Sletten holdt seg på sidelinja under kampen, og i tillegg til hetsende heiarop mot tassene sa hun følgende om seieren:

- Jeg er utrolig stolt over egen innsats og tar hele seieren på egen kappe.

I ettertid har Universitas anklaget Nova for hardt spill da tasser Oscar Grimstad, som har spilt i eliteserien med Holmen IF, fikk seg en liten smell i leggen. Samme Holmenspiller var likevel ansvarlig for at nover Klara Hoff fikk en real donaldkul i panna tidligere i spillet. Nover Benjamin “Knivforbud” Ødegaard forsøkte diplomatisk å roe ned Holmenkaren, som svarte hissig.

- Kan du gi totalt faen Bønna? Du er en møkkamann som burde få rødt kort bare for å leve


Kristin Knutsen og Klara Hoff sjokkerte over Holmen-spiller. Foto: Kristin Knutsen

Sofie Martesdatter Granberg som er både novas lagleder, tasser på si og profesjonell fotballpodcastskaper ga en ufattelig solid innsats med stålkontroll på Radio Novas taktiske spill. Med dette viste hun en gang for alle hvilket medium som står hennes hjerte nærmest. Man kunne høre en ilene sint lagkaptein Uglestad be sine gravejournalister få tak i Granbergs planer, i håp om å på denne måten kapre seieren. Dette var ikke vellykket og man kunne høre tasser Håvard Widerøe være misfornøyd med sitt lags prestasjoner mens han trasket ensomt på banen og snakket med seg selv.

- Helvette vi suger, hvordan kan vi være så hinsides dårlige både på journalistikk og fotball. Dette er så jævla flaut

Kampens virkelige helter var helt klart novererne Anders “Blekkspruten'' Norum og Gerhard Hat Trick-Gregersen. Blekkspruten vokta nettet like godt som Mime voktet kunnskapens brønn. Ingen ble overrasket over at han bli tildelt tittelen “banens beste spiller”. Gregersen var ikke bare toppscorer, men ble gjennom hele kampen forvekslet med Manchester City’s Erling Braut Haaland. Fra sidelinjen kunne man høre Radio Novas fagsjef Henke Myhre i stor forvirring.

- Hvem skulle trodd at vi fikk tak i Braut Haaland? Det er jo helt utrolig, ja når jeg tenker meg om kan det jo ikke stemme. Nei faen, det er jo Gerhard Gregersen!! Min helt. Hat trick-Gregersen er det jo!

En som ikke sikret de forventede poengene til tassene var overraskende nok spiss Elisabeth Berg Ødegaard. Til tross for utallige muligheter klarte ikke Ødegaard å sette inn en eneste ball. Jone Trovåg, Universitas’ daglige leder ga henne en real skyllebøtte som fikk flere av tilskuerne til å reagere.

- Jeg trodde du liksom hadde noe å by på jeg. Jeg var sikker på at du ikke bare kunne sette ord sammen og lage dumme setninger, jeg trodde oppriktig at du ville ha noe å bjuda på her ute på banen. Så feil kan man ta. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte

Universitas gikk ikke helt tomhendt hjem, og fikk heldigvis ett mål. Heller ikke denne ene bragden kunne skje på ærlig vis. Det var nemlig keeper Alexander Sæthern som sendte ballen i Novas mål, etter å ha løyet på seg en skade for å kunne byttes fra keeper til spiss. Stillingen ble til slutt 7-1 til Radio Nova.

Det må også bemerkes at Universitas i ettertid ikke har satt seg selv i det beste lyset. Både under og etter kampen kunne man se særdeles bitre storyer på Instagram som tydet på dårlige tapere. Radio Nova på den andre siden fremstår som en raus og hederlig vinner som ikke bare inviterte hele tapergjengen inn i sine lokaler på chateau neuf, men også lot samtlige tassere snike i køen til nattsending.


En rimelig bitter story. Hentet fra Instagram

Det var heldigvis god stemning på festen og det virket som at de fleste fra Universitas, etter mye gråt og høyt alkoholinntak, klarte å legge kampen bak seg. Avisens nyvalgte Nyhetsredaktør Saga Eline Jonsson Hoff var glad for å få lov til å delta på festen.

- Jeg må innrømme at jeg ikke er så overrasket over resultatet fra kampen i dag. Det er jo ingen tvil om hvem som er overlegne ikke bare i fotball, men også på nyhetsfronten. Jeg har jo lenge villet være nyhetsredaktør i Radio Nova men jeg vet at nå som Selma Bull har den stillingen er det helt umulig. Hun er så utrolig dyktig og jeg kan ikke måle meg. Jeg er bare glad for at jeg får lov til å være her jeg.


Spillerne fra Universitas klarer så vidt å maskere skuffelsen. Foto: Universitas

Selv om Universitas ikke vant kampen, kan vi gi de seieren for beste heiarop. “Flere spillere enn lyttere” er kanskje ren løgn men det er ganske morsomt, vi kan innrømme det.

Reportasje fra kampen kan du høre her

Det kan forekomme faktafeil i denne artikkelen.