Foto: Veslemøy Fossdal

Full fæst med Blæst

Siste dag med oppvarmingskonserter på Roskilde er omme, og vi sier oss vel fornøyd før åpningen av selve festivalen. Tirsdagen imponerer ikke nødvendigvis i like stor grad som dagen før, men Roskilde har alt i alt bevist at de har et godt øye for å plukke ut unge og lovende artister.

Musti
Den norske rapperen spilte på by:Larm allerede i 2020, og to år etterpå står hun på Countdown-scenen på Roskilde. Med låter som "Meg selv", "Gro Harlem Brundtland" og "Rosa blomst" får hun liv i publikum, til tross for en ellers nedstrippet opptreden. Det hele oppleves noe lite imponerende, ettersom det lille ekstra som hun tidligere så klart har bevist at hun har, tidvis mangler. Hun leverer likevel en solid prestasjon i formidling av låtene, og viser seg som et godt tilskudd til oppvarmingsdagene.

Anmeldelse: Veslemøy Fossdal


Foto: Veslemøy Fossdal

Blikfang
Den danske duoen Blikfang skal ha for at de har lagt en innsats i deres opptreden på Rising-scenen. Med alveører, diadem, kor og band stiller de mannsterke, men det er dessverre ikke nok for å kompensere for en ellers lunken konsertopplevelse. Omgivelsene er det eneste som gjør det klart at vi ikke er på UKM med et relativt uerfarent band som spiller sin første gig, noe det tidvis er nærliggende å tenke. Til tross for at vi ikke er solgt sier vokalisten selv at han har den beste dagen i sitt liv, og det er da noe.

Anmeldelse: Veslemøy Fossdal


Foto: Veslemøy Fossdal

Blæst
Det er fylt til randen med folk foran Rising-scenen som håper på å få et glimt av danske Blæst. Det er deres deilig 90-talls inspirerte synth-pop som skal få være det siste som strømmer ut fra høyttalerne på Roskildes countdown-dager. Blæsts tilbakelente vibbe og deres delikate pop-uttrykk inviterer hele festivalen inn til en bunnsolid folkefest, og det virker nesten som hele Roskilde har samlet seg rundt Rising for å få med seg et av festivalens høydepunkter. Vokalist Fernanda Rosas karisma skinner igjennom i hver bidige linje hun leverer denne kvelden, og vi blir smelt i trynet av låt på låt med hennes hennes flørtende uttrykk. Blæst står absolutt i medvind denne kvelden og jeg digger deres lekre bris!