Umami

Umami spiser - uke 45

Denne helgen har Radio Nova vært på hyttetur. Godt beredt troppet vi opp på Studenterhytta i Nordmarka med baggene fulle av mat og drikke. Alle de sultne studentmagene skulle mettes av Umamis street-tacos. I ukas _Umami spiser_ får du vite hvordan det gikk da vi lagde mat til 60 stykk for aller første gang.

Hvor mye mat trengs det for å lage street-tacos til 60 stykk? Som foodies tenkte vi én pakke bønner per person. Altså 60 pakker sorte bønner, men i realiteten holdt halvparten. Litt feilberegning ble det da vi ikke tilberedte alle bønnene til middag, men da holdt det heldigvis til nattmaten!

Her er handlelista kuratert av vår egne kjøkkensjef, Brage Haaland-Paulsen.

Handlelista:

Refried beans:

 • 60 pakker sorte bønner
 • 4 chilli
 • 2 hele hvitløk
 • 12 løk
 • 1 stor pose cumin
 • 1 pose salt
 • 1 pose paprikapulver

Salsa (Pico de gallo):

 • 15 tomater
 • 10 løk
 • 0,5 hvitløk
 • Fersk koriander

Syltet rødløk:

 • 10 løk
 • 1 glass rødvinseddik
 • 1 glass eplecidereddik
 • 1 pk sukker

Guacamole:

 • 42 små avocado
 • 10 jalapeno
 • 10 lime

Ris:

 • 5 kilo ris
 • 1 pose gurkemeie

Fra Grønland til Nordmarka

Handlingen gjorde vi i all hovedsak på coop extra. Men Santa Maria var ikke nok til å krydre hyttetexmexen vår denne lørdagen. Dermed turen gikk til Grønland. For hundre kroner fikk vi i underkant av en kilo med smakfulle spices til streettacoene. Og det viste seg at de skulle bli en suksess.


RESULTATET: Umamis veganske street-taco.

Grining og god stemning

Høstmørket hadde senket seg, og vi var sju stykk som stod i dampen over grytene på kjøkkenet. Knivene var sløve, men det var ikke kokkene. Etter hvert ble det så god stemning at kjøkkenet at det kanskje var festens midtpunkt? Og det kan ha noe med at vi hadde knabbet til oss den eneste høytaleren som var på hytta. Alt fra techno til oldschool hiphop ble spilt på full guffe mens tårene rant, for det var ikke lite løk som skulle kuttes.


PÅ KJØKKENET: God stemning over grytene på kjøkkenet.

Brage ga presise, korte og gode ordre. «Yes chef», svarte vi i kor. Det var tydelig at han hadde en plan. Og planen funka! Gratulerer med å ha servert digge tacos, Brage! Men også gratulerer med dagen.

For natt til søndag fylte kjøkkensjefen år. Heldig med sine egne feilberegninger på innkjøpsfronten kunne han mekke nattmat til oss alle.

-30 pakker sorte bønner
-noen kilo overkokt ris
-litt for mye chilli
-en tube majones
-og med en god dæsj novaånd ble det en heidundranes nattmatseanse på kjøkkenet.

«Hurra for deg som fyller ditt år» sang vi inn i nattetimene.

Takk for oss Studenterhytta ♥