Skumma anbefaler uke: 47

Ny uke, nye anbefalinger, du skjønner greia!

Ukas låter

Rotting Flesh - Blodkvalt
Blodkvalt sparker fra seg i den nye låta Rotting Flesh. Med nikk til mer primitiv svartmetall og med helt forbanna gode gitarriffer, viser Blodkvalt at disse mørke musikk-kunster lever i beste velgående. Gutta som stammer fra Daufødt, Drongo, Mall Girl, Kaanan, Daman Shurek og Drongo mestrer det som mestres kan i det sjangerlandskapet har å by fra dansbar pop til spetakkel metall.

OLD HIGHS - TAPE TRASH
Mer britsik lignende pop-pønk i monitor, takk! OLD HIGH byr på uforutsigbare vendinger og serverer en deilig og klein emo-vibbe. På tide å dyrke hva enn denne sjangeren er og gi dem alle penge våre - jeg trenger mer emo pop-pønk-rock i livet mitt.

It’s You - Anne Soleil
Anne Soleil skrur tempoet helt ned og tvinger deg til å få en hvilepuls du ikke visste du kunne få. Den drømmende popen maler et eventyrlignende landskap, der Anne Soleil er sirenen og vi er …fulle sjømenn på vei ut for å drukne i hennes magiske pop-hav… okay… det var noe rart, men du skjønner hva jeg mener? Eller??

Av: Kristin Knutsen

Finn noe gammelt i noe nytt gjennom SAMPLES!

*Samples er byggesteinen for mange av sangene vi hører på om dagen. Utklipp av andre sanger som brukes til å skape noe helt nytt kan føre til utrolig mye fint. Det er mange sanger man ikke engang visste bruker samples. For eksempel, visste du at den desidert største sangen av 2019, Old Town Road av Lil Nas X, sampler en sang fra Nine Inch Nails?

Ofte kan du finne musikk du kanskje vanligvis ikke ville hørt på, men bli overrasket over hvor godt du faktisk liker originalen som er blitt samplet. Det hjelper jo at man allerede kan litt av sangen og har en knagg å henge den på. Derfor vil jeg denne uken anbefale noen av mine favorittsanger jeg har funnet gjennom sampling i andre sanger. Jeg anbefaler deg å gjøre som jeg oftest gjør og høre på den originale før du så setter på sangen som har samplet den.

Paolo Nutini - Iron Sky (Samplet i Bon Iver sin 33 “GOD”)

Bon Iver er helt klart en av mine favoritter i musikkverdenen. Da de slapp det nyskapende albumet 22, A Million i 2016 ble jeg helt solgt. Sangen 33 “GOD” fra dette albumet var ulikt noe jeg hadde hørt tidligere, og mye takket være den store bruken av diverse samples. Den meste bemerkelsesverdige samplen er Paolo Nutini sin stemme, fra sangen Iron Sky, som skriker ut “WE FIND GOD”. Her er et eksempel hvor sample-bruket samler hele sangen og virkelig skaper noe spesielt. Nutini sin rå vokal står i midtpunkt i den originale sangen. Instrumentalen er vandrende og rolig i motsetning til den sterke lyrikken og ekstremt gode vokale opptreden.

Aretha Franklin - One Step Ahead (Samplet i Mos Def sin Ms. Fat Booty)

På muligens Mos Def, aka Yasiin Bey, sin beste sang, og en av de beste rap-sangene jeg vet om, Ms. Fat Booty, blir Aretha Franklin sin gjenkjennelige og sjelfulle stemme fra sangen One Step Ahead samplet og “choppet” til å lage en av de beste instrumentalene noensinne. Den originale sangen er rolig og fin, og helt klart Aretha på sitt sterkeste. Instrumentalen er fyldig med gitarplukking og lange strykere som forsterker Franklins sterke stemme. En annen, litt nyere, sang som har tatt sjansen på å sample denne er JID sin Surround Sound. Anbefaler også å ta en lytt på denne.

Ahmad Jamal - I’ll Never Stop Loving You (Samplet i J. Cole sin ATM)

Det nærmer seg jul og med det trengs det litt god piano-tung jazz for å varme opp stuen. Ahmad Jamal sin I’ll Never Stop Loving You transporterer deg med en gang inn i godstolen med en kopp te og røkelse. Dette er toppen av musikk for å få den behagelige stillheten som kun juletiden kan tilby. J. Cole sin ATM derimot transformerer denne behagelige jazz-sangen til noe mer energirikt med trampende trommer og lyrikk om pengetelling. Hvis du liker å ta en liten dram for så å gå rett på tequila-shots så er dette en perfekt kombo for deg!

Andre ganger derimot kan du finne sanger som er så forferdelige, men takket være en genial produsent, har det blitt endret til noe nydelig. Som for eksempel interpolasjonen av New York City av The Chainsmokers i sangen City of Gods av Fivio Foreign. Her transformeres et ellers kjedelig refreng til noe mer kraftig ved hjelp av stemmen til Alicia Keys.

Av: Victor Westerblad