Getty Images / Red Bull Content Pool

Slik ender årets Formel 1-sesong … Kanskje

Lyden av Kerbs forsøker å spå hvordan 2023-sesongen ender.

På søndag gires det om til det første løpet i Formel 1-sesongen 2023. Den 74. sesongen av verdens største trafikk-konkurranse begynner med Bahrain Grand Prix klokken 14:00 på søndag.

Men hvordan i alle dager går det i år, lurer du kanskje på. Lyden av Kerbs har dristet seg inn i spådoms-territoriet. Alle 20 sjåfører ble trukket opp av en hatt og rangert deretter.

For å forsvare oss selv litt, så bør det også poengteres at dette tipset ble levert før testrunden denne helgen.

Hele vår forklaring bak spådommene finner du i podkasten, som du stort sett finner der du hører podkast.

Men nok snikksnakk. Slik ender altså Formel 1-sesongen 2023.


Tre på rad for Max? Foto: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

1. Max Verstappen – Red Bull Racing

Jada. Max vinner i år igjen. Ikke vær redd for det. Eller vær redd for det, avhengig av hvem du heier på. Grei skurring i 2022 og alt virker å være på stell inn i 2023. Et nytt Red Bull-imperium har startet.

2. Lewis Hamilton – Mercedes

Slår det gamle tyske imperiet tilbake? Vi tror de slår litt tilbake, men ikke nok til å ta igjen oksene fra Østerrike.

3. Charles Leclerc - Ferrari

Monegasken får enda en litt frustrerende sesong der det føles ut som Ferrari burde fått til enda mer. Men 3. plass beviser i hvert fall nok en gang at Charles Leclerc har talentet til å bli verdensmester, men han har ikke laget til det i år heller.

4. George Russell – Mercedes

Unggutten slo Hamilton i fjor. Vi spår mindre fokus på kreative løsninger og brannslukking fra Hamilton i år, og dermed spår vi også at Russell blir slått av sin lagkamerat.


Fjoråret ble avsluttet på kaldt vis for Perez. Foto: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

5. Sergio Perez – Red Bull Racing

Får Sergio Perez kjøre alle 23 F1-løp i 2023? Vi er ikke så sikre på det etter hendelsene i Brasil i 2022 og den iskalde stemninga i Red Bull som fulgte. En glisende Daniel Ricciardo sitter klar som reserve om det skulle bli behov. Det kan fort bli behov om Perez ikke leverer stort fra start.

6. Carlos Sainz jr. – Ferrari

En smidig operatør, men ikke den raskeste av toppførerne. Etter 2 strake 5. plasser i VM på Sainz tror vi på et steg ned igjen i 2023. 6. plass vil i så fall tangere det han fikk til i begge McLaren-sesongene. En litt rar følelse for Carlos det kanskje.

7. Lando Norris – McLaren

Best of the rest i år også. Lando Norris skulle være føreren som McLaren skulle vokse sammen med, men briten har vokst fra McLaren allerede. Det gamle storlaget når ikke opp i år heller, men Norris sitt talent gir ham samme plass som i 2022.

8. Esteban Ocon – Alpine

Samme plass blir det også på Esteban Ocon. En ny solid sesong i vente av Alpine, men heller ikke i år klarer de å presse seg inn helt i toppen.

9. Fernando Alonso – Aston Martin

Jaggu ender også Alonso på samme plass som i 2022, men i en ny bil. Med to VM-titler på peishylla klarer han å splitte de to Alpine-bilene. Kanskje.

10. Pierre Gasly – Alpine

Ny bil også på Mr. Gasly som nok en gang kanskje trenger en ny start. AlphaTauri-sesongen i fjor var noe av det mest anonyme han har levert. Hjem til Frankrike nå og en lagkompis som han tidligere har hatt store konflikter med. De ender relativt tett i år også, men Gasly et hakk bak Ocon.

11. Valtteri Bottas – Alfa Romeo

Mens han gror bart, sykler rundt i verden, produserer gin og sitter naken i sauna så rekker også Valtteri Bottas å kjøre litt bil. Det er han veldig god til. Også i år drar han Alfa Romeo-bilen litt oppover i midtfeltet.

12. Oscar Piastri – McLaren

Rookiealarm! Han her er god altså. I 2019 vant han Formel Renault Eurocup, året etter vant han Formel 3 på første forsøk og i 2021 vant han jaggu også Formel 2 på første forsøk. Han vinner selvsagt ikke Formel 1 på første forsøk, men han blir rookie of the year.

13. Lance Stroll – Aston Martin

Alltid pappas Lawrence sin beste gutt, men ganske langt fra å være den beste føreren i Formel 1. Det blir et stykke ned på lista får lille Lance. Men i det minste blir det to plasser bedre enn i fjor.


2023 kan bli en skjebnesesong for Tsunodas F1-fremtid. Foto: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

14. Yuki Tsunoda – AlphaTauri

Det er litt nå eller aldri for Yuki Tsunoda. Nå er den japanske 22-åringen den føreren i laget med mest erfaring, men paradoksalt nok er han den yngste av de to. Det kan altså bli en litt rar førerdynamikk i AlphaTauri i år, men det takler nok Yuki fint. Men får han ny kontrakt etter denne sesongen? Det er vi ikke så sikre på ...

15. Zhou Guanyu – Alfa Romeo

Fjorårets beste rookie, som også var fjorårets eneste rookie, gjorde en god debut. Mye biltrøbbel gjorde at luka opp til Bottas ble litt større enn den kanskje kunne vært. Kineseren blir slått godt av Bottas også i år, men kanskje han er litt nærmere?


De Vries er rookie, men er han yngre enn Max? Svaret vil sjokkere. Foto: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

16. Nyck de Vries – AlphaTauri

En 28 år gammel rookie. Nyck de Vries er eldre enn 12 av hans 19 kolleger i Formel 1. Han er for eksempel tre år eldre enn Max Verstappen. De Vries har ventet lenge på en skikkelig sjanse i Formel 1. Den får han i år, og han gjør det også helt greit.

17. Alexander Albon – Williams

Lillebror Williams tar ikke så voldsomt med poeng i år heller dessverre. Men Albon klarer å dra feltets kanskje tregeste bil forbi ett annet lag. Vi håper på enda mer dristig taktikk fra Albon og co. i år. Det er veien til poeng for Williams. Det eller flaks, eller helst både dristighet og flaks. De må de nok kombineres for å få poeng for Williams.

18. Kevin Magnussen – Haas

Vår danske venn leverer garantert noen overskriftsvennlige enkeltprestasjoner i 2023, men veldig mange poeng blir det ikke ut av det. Haas har en for svak bil til at det blir så store greier fra Magnussen i år.

19. Nico Hülkenberg – Haas

Tyskeren har ikke hatt et fast Formel 1-sete siden 2019. Men han har hatt en fast plass på innbytterbenken. To løp for Racing Point i 2020 og to løp for det som ble til Aston Martin i 2022. Full sesong blir det i år, men det er vanskelig å se for seg at han får podieplasseringen han har jaktet på siden hans første Formel 1-sesong i 2010.

20. Logan Sargeant – Williams

Årets tredje rookie blir også den nybegynneren med færrest poeng. Sånn blir det når han kjører for Williams. Men det kan uansett bli mye oppmerksomhet rundt Sargeant i 2023. 22-åringen er den første amerikanske Formel 1-føreren som får en hel sesong siden 2007. Kanskje kan han bli den første fører fra USA til å ta poeng siden 1993. Det bør han i så fall si seg fornøyd med som rookie.