Foto: Kristin Knutsen

Skumma kulturkalender uke 12

Endelig er vi tilbake med en ny kulturkalender, og vi vet av alle plassene DU burde befinne deg denne uka!

Ukens kulturkalender får du av Ane Linea Solberg og Thea Jonette Reinfjell.

DRAGEN & HEKSEN

En invitasjon til byens modigste publikum! 20. – 30. Mars kan du få med deg norsk premiere på Dragen & Heksen, et teaterstykke som skal settes opp i klubbkjelleren på Jæger, etterfulgt av pils, aftertalk og hygge i baren (hver dag). Akkurat hva vi kan forvente oss er noe kryptisk, men det meldes om strobelys, høy lyd, mørke og magi, og et oppgjør med hvordan vi har det med oss selv når det blir mørkt og stille. Her skal man leke seg til healing, hvis man tør, en invitasjon som gjør at jeg på rent trass får lyst til å bevise at jeg er modig og klar for å bli helbredet.

Link til event.

KLOSSMAJOR på PARKTEATERET

Klossmajor slapp sitt andre album nå på fredag, og feirer med en slippkonsert førstkommende torsdag. "Groovy, feelgood og chill" er alle ord som blir brukt til å beskrive sounden til bandet i arrangementet. Det ryktes at flere radiofjes fra Nova har tenkt seg på denne konserten, så kanskje du burde dra for å møte de? Eller dra alene og bli venn med deg selv den kvelden!

Link til event.

CORNIC på BRØD & SIRKUS

Om du er gira på konsert og attpåtil en premiere av en musikkvideo så burde du dra på Brød & Sirkus på torsdag. Der skal nemlig Cornic gjøre begge deler - altså vise en splitter ny musikkvideo og holde konsert. Om ikke det er nok hendelser for en kveld så er det også en DJ som spiller "resten av natten", så du kan danse deg glatt inn i fredagen.

Link til event.

KATARINA BARRUK & ELINA WAAGE MIKALSEN på MUNCH

To fremragende artister går sammen og gir deg en times konsert fredag 24.03 på MUNCH-muséet. Her får du se dem både sammen og hver for seg, hvor de med utgangspunkt i kjærlighet til egen kultur ønsker å skape kunst og musikk på egne premisser. Konserten omtales som et møte mellom to samiske artister som forbinder fortid og fremtid, og MUNCH informerer om at de for anledningen setter opp en mobil bar. Her er det altså ingen grunn til å bli hjemme!

Link til event.

"EG HAR ORD" på VEGA SCENE

Hvorfor ikke ta vorspielet på kino? Lørdag 25. mars klokken 18:00 viser Klassekampens musikkmagasin, i samarbeid med Vega Scene og filmselskapet Aldeles AS, dokumentarfilmen «Eg har ord». Etter visningen blir det samtale mellom regissør og rapper Runar Gudnason, Musikkmagasinets Martin Bjørnersen og rapper Lars Vaular. «Eg har ord» beskrives av Klassekampen som en musikalsk og humoristisk dokumentarfilm om ord, meningen av ord, og alt som skjer der imellom. Her kan du kjøpe deg en øl (eller brus) og få ukens dose kulturell påfyll, i god tid før klubbene åpner!

Link til event.

TORD GUSTAVSEN TRIO på BYENS TAK

Oslos ferskeste takterrasse åpnet for litt over to uker siden, og det var rimelig fullt der på åpningsdagen. Byens Tak har flyttet inn i de gamle lokalene til uteplassen Stratos, og er virkelig en plass du burde dra for å nyte noe godt i glasset mens du speider utover solnedgangen over Oslo. Førstkommende søndag slår de virkelig på stortromma, og heiser opp et flygel på toppen av Folketeaterbygningen. En musikkopplevelse som uten tvil når nye høyder, og som helt sikkert er verdt å få med seg.

Link til event.