A-lista uke 20-21

Ukenumrene har bikka tjuetallet, eksamen nærmer seg, det har blitt badetemperatur i Oslofjorden og det skjer hundre ting hver eneste dag. Mai byr på så mangt, med andre ord, og det tar på å være Oslo-student om dagen. Heldivis har de kommedne ukenes A-liste musikk som tar deg hele veien fra eksamen klokka 08:00, til klubben 03:00.


 • GUSTAV1000 – KVELDEN ER IKKE OVER Gustav Fremfører Technodikt var et skjult høydepunkt under årets Novafest, og showet er fortsatt en snakkis i gangene våre. Nå har han kommet ut med den første singelen under artistnavnet GUSTAV1000. Og den er alt vi håpte på! Både sang og slampoesi, digg techno, sommerstemning og hemningsløs klubbglede.
 • Lady of Leisure – She's So Hot Altså, wow! Denne har gått så hardt på repeat hos meg i det siste at jeg nesten ikke ville gå i dusjen her om dagen, fordi jeg ikke ville skru av musikken. Jeg hørte den 3-4 ganger til og tok så en dusj, altså.
 • PENI PARKER – Disrupt Australske Peni Parker vil treffe noe dypt i hjertet til alle som vokste opp med Avril Lavigne og My Chemical Romance. Resten kan mene hva de vil om at denne delen av 2000-tallet har gjort sitt første comeback. Men med rå kraft, imponerende vokal og et oppløftende, mer moderne budskap er denne låta uansett en banger.
 • Mathilde Anne – Crime Scene Cadillac To australske poprock-damer på én A-liste? Det har nok noe å gjøre med Bra Trommis-sendinga fra uke 18, men altså vi klager ikke! En mykere låt som bygger seg mer gradvis opp, og hele veien viser frem fremragende popkvaliteter hos 20-åringen som vi gleder oss til å følge fremover.
 • Ros – Over It Det er noen år siden A-lista sist hadde innslag fra Ros, den gang med bangeren "1 2 3." Nå får vi endelig mer av den mørke femme fatale-viben i rappingen hennes, denne gangen til et enda mer dansbart edm-arrangement.
 • Rakkere – SEKTOR ALARM Det skjer så mye fett i norsk hiphop om dagen, og vi koser oss blant annet med det nye ambumet til Rakkere. De har lært av artister som Cezinando og Karpe, og kombinerer rapping med et mer syngende refreng, og leker selvsagt med teksten underveis.
 • Áker – balanse Vi vet ikke helt hva måneskinnet har gjort mot Áker, men vi elsker å få denne låta ut av hva enn slags beef de har. Denne rocka poplåta kan man både furte og danse til, og i tillegg minner den oss på at vi kan dra på happy hour på Rebell. Win win win.
 • Randi Oline – Hvis du bestemmer deg Randi Olines forrige singel "Er dette til å overleve" har blitt et flittig sitert spor på Radio Nova. Det er sikkert fordi vi er en dramatisk gjeng, men det viser også til en debut som virkelig satte seg i bevisstheten og nektet å slippe taket. Derfor tar vi imot neste singel med glede og åpne armer, og lar oss sjarmere minst like hardt av denne like rolige, like deilige låta. På enkelt, men mesterlig hvis setter den ord på en situasjon som kanskje er vond å relatere til, men som blir et nydelig stykke musikk.
 • Iben – RIBCAGE Norge har blitt spesialister på svevende, sjangermiksene indiepopmusikk, og Iben viser frem sjangerens beste sider. Låta veksler mellom fjærlette toner og et tungt elektronisk arrangement, og tar stadig vendinger som overrasker med glede.
 • discofrans – Digge deg litt Send denne låta til noen du digger litt. Så kan dere danse til den sammen! Sørlendingene i discofrans har laget både musikk og tekst man kan slippe bekymringene sine til, og bare digge med.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify