Ragnhild Eikeland

Festivalmat for PiPstere

Sola steiker og musikken leverer på Piknik i Parken (PiP-fest) denne helgen. Men hvordan er lineupen på matscenen? Vi har spist oss gjennom Sofienbergparken, på et utvalg boder. Her får du dommen!

CrispyClubs

På Radio Nova elsker vi musikk som spraker på lufta. Vi elsker også fór med krønsj. Første matbod leverer på nettopp dette. Vi bestiller en Crispy Chicken Fries til ydmyke 179 kroner fra CrispyClubs. Er du en full festivalgjenger, spiller Crispy på de riktige tangentene. Saltsmaken blir noe overveldende, men en saltfymfoni av friterte kyllingbiter, fries og kokkens saus passer sikkert utmerket til en femte iskald halvliter med Ringnes. For en edru anmelder låter symfonien noe mainstream, derimot. Men retten passer rett inn her på kanskje vår mest gentrifiserte bydel, Løkka.

Smak: 7,5/10.
Verdi for pengene: Noe dyrt for en student. Men det er vel PiP også?
Festivalfaktor: Stor. Digg å nøytralisere salte tunger med halvlitere øl, som man ofte gjør på festival.

Mills i Mexico

I den solgule boden deler en smilende gjeng ut tacos på tacos. Vi smaker på allergi- og vegatarvennlig Half n’ Half til 80 kroner. Glutenfrie lefser skuffer ei, og holder godt på fyllet. Her kan du også sprute på med majo i lange baner. Ingen sier stopp her! Da den ene tacoen inneholder Plantego’-bønnesalaten fra butikken, blir vi noe skeptiske. Smaken er god, men det eneste som smaker surt er den noe stive prisen. I skrivende stund får vi litt lyst på kyllingtacoen. Det er nemlig denne som smaker best av de to. Majones-gjengen kan med selvsikkerhet si slagordet sitt: Mmm Mills!

Smak: 9/10.
Verdi for pengene: Festivalmat er dyrt, men dette var noe av det billigste vi spiste!
Festivalfaktor: Ah! Endelig lunsj-vibes? Her får du grønsaker, som kan friske opp en sliten festivalgjenger.

Youngs Thai

Ingen festival uten nudler og biffkjøtt. Vi tar et besøk til thailandske trakter og smaker på nummer 6, fried noodle chicken og noe biffnudler til 189 kroner hver. Menyen lyver, det er lite vi finner i disken som vi så på plakaten. Men thaimat, det er det! Smaken er noe mild og snill, men passer fint for smaksløker i alle aldre. Hvis du vil sprite opp smaken derimot, er det mangt sriracha og soyasaus å stæsje opp med. En tallerken herfra smaker kanskje best til lyden av Marit Larsen. Mild, fin og nostalgisk.

Smak: 5/10
Verdi for pengene: Her var det stivt. For oss som finansieres av lånekassa, blir dette for meget.
Festivalfaktor: Høy. Det blir ikke festival uten thaimat. Men hvor er padthaien!?

Grønne gleder

Burgeren fra Cultivate gleder en plantebasert PiPster. Det er dog kanskje en litt dårlig forutsetning at anmelderen ikke er så begeistra for burger som konsept. En kremet skogsoppstuing og saturert rødbetaioli gjør den noe tørre «beef» burgeren til en saftig affære. Crispisalaten ser fin ut, men burgeren kunne gjerne hatt ett salatblad til. Mens vi sitter og anmelder slår en glad festivalgjenger seg ned på bordet vårt i skyggen. Hun har kjøpt seg tacosalat fra Cultivate, og den så innbydende ut! Kanskje er det denne anmelderen burde gått for. Tommel opp fra vår nye PiPster-venn, i hvertfall!

Smak: 7/10
Verdi for pengene: OK. Her får du burger, og de kommer som regel til prisen av 159 kr også utenor Sofienbergparkens innhegninger.
Festivalfaktor: Høy. Burger hører hjemme på festival, og deilig med et helvegansk alternativ som også smaker festivalvibes.

Til neste gang PiP!

Stoler du ikke på matredaksjonens anmelderkompetanse og smaksløker? Vi spurte sultne PiPstere om deres matopplevelser. Følg med i våre kanaler!