Din guide til Klubb-Øya

Vi har lagt opp ruta for deg (ja, akkurat deg), så du slipper å rydde i programmet selv.

Endelig er det tid for den beste - og mest kaotiske - dagen i Oslos musikalske uteliv. Klubbdagen på Øya er en jungel med over 100 programposter fordelt på 31 scener, hvor man kan vifte med Øyapasset og gå på konsert “gratis”.

Med mindre du har en eksepsjonell planleggingsevne, et godt mentalt kart over Oslo og bred kunnskap om artistene på programmet, så trenger du hjelp. Da er det godt at Radio Nova er din foretrukne formidler av undergrunnsmusikk, og i tillegg har stålkontroll på Oslos uteliv!

Her er en rekke løyper du kan ta på Klubbdagen, uansett hva du liker og hvor mye du vil bevege på deg. Vi sees i gatene!

1. Hard rock hallelujah

For deg som vil rocke til du stuper. Det er ikke sikkert du klarer gåturen gjennom sentrum etter dobbeltrunden på Revolver, men akkurat det får stå på deg.

2. AF1

Mer skikkelig sterk hiphop er det største savnet på årets klubb-plakat, og det som finnes overlapper dessverre veldig. Så her får du god tid mellom, men også tre gode konserter.

3. Norsk-popen

Plakaten er så mettet med indiepop at du finner nok uten en guide. Dette er derimot løpet for deg som vil ha pop-pop, med mindre angst og mer dansing.

4. KLUBB-dagen

Du har hørt at det er klubbdagen og du skal på klubb. Rett frem, det respekterer vi. Det er riktignok et tynnere opphold av dunkedunk midt i, men med denne ruta får du likevel danset i mange timer.

5. Kulturell kapital

Artister som er litt for kule for hvermansen, presentert på hippe steder med øl du kan logge på untappd. Lokasjon #1 serverer vegansk mat. You're welcome.

Bli så på SG26 og oppdag helt tilfeldig GiFU og Caramel 11, og fortell om dem til vennene dine på onsdag.

6. Musikkredaktørens plan

Et mer variert løp med både dans, kos og mosh. Of All Things er min must see, og et av plakatens største gullkorn. Hyggelig om du vil holde meg med selskap.

7. og 8. Favoprittprogrammene for den statiske

Vil du ikke flytte på deg i det hele tatt? Da anbefaler vi å holde deg på enten Salt eller Revolver.

I Langhuset på Salt kan du se Sjøbadet, Of All Things, Dancing The Conga og Das Body. Revolver har høyere tempo, og byr på Veblen Goods, Mood Stabilizer, Svartepeeng, Pig Ego og Kristine Blir Rapper. Alt dette er satt opp i kjelleren, så du slipper unna Hans.

Til sist, husk å holde deg trygg i uværet. Du får maks ut av øyapasset ditt av å dra på klubbdagen, men ikke om du blir syk eller regner bort og havner i fjorden. Alt med måte, også ekstremvær.