Foto: Kristin Knutsen

Studentenes guide til by:Larm

Klar for by:Larm? Skumma er her for å geleider deg gjennom festivalens norske musikklandskap.

Endelig er det duket for by:Larm. En uke til å kjenne på at du er litt bedre enn dine medstudenter, du evner å se forbi topplistene og vandre ut i undergrunnen. En uke der du kan si «dansk pop, har ALLTID vært bedre enn norsk» mens du ser Blæst spille på Sentrum Scene, eller kjøre på med klassikeren «Jeg hørte på sett inn artist, før det kom på Spotify». Uansett hvem av disse folka du er, så er du velkommen på by:Larm. Er du ikke en av disse (les. ta deg sammen og gro deg en musikknisje, herregud), så kan du ta imot noen tips fra Skumma Kultur.

Shiner

Dette er tredje året, Axel Olsen på en eller annen måte, lurer seg inn på by:Larm. Fra Combos, til det selvtitulerte soloprosjektet og nå Shiner. Til tross for at det kun er en låt som har truffet strømmetjenestene, krysser jeg fingrene for at det blir mer yppete vokal i monitor også i år. Venter allerede i spenning på prosjektet Olsen tilbyr festivalen til neste år.
Hvor: Kafe Hærverk
Når: Fredag, 23:00

Vettche

Så det er dette vi skal leve av etter olja! Fortsetter rogalendingene å produsere gladlakspop i dette tempoet her, så har vi løst klimakrisa før jul. Keitete rogalandspop for alle peng, men sånn serr, nå må investorene legge penga på bordet.
Hvor: Pokalen
Når: Lørdag, 20:00

Lille Venn

At chickflick-pop-punken er tilbake er det beste som har skjedd på lenge. Lille Venns vibbe minner litt om en Disney stjerne gone bad. Men vet du hva, problemstillingen om å bruke Convers til kjole er like relevant i dag, som da Demi Lovato løftet den tilbake 2008, samme med pop-punken. Lenge leve!
Hvor: Rockefeller
Når: Torsdag, 20:30

Ingrid Jasmin

Da Skummas anmelder så Ingrid Jasmin under Oslo World i fjor, ble hun blåst av banen. Blandingen av norsk folkemusikk, hardingfele, munnharpe og flamenco har potensial til å bli alle dine fremtidige lidenskaper. Spesielt når det sauses sammen og serveres av Ingrid Jasmine.
Hvor: Blå
Når: Fredag, 19:30

Autonomie

Ahh, boybandene fra Stavanger bare gir og gir! Gladlakspoppen er denne gangen død, og Autonomie drepte den. Bandet henter inspirasjon fra thrash metal gubbene i blant annet Slayer, og dypper tærne tidvis i punken. Gaulete, sinna og deilig.
Når: Pokalen
Hvor: Lørdag, 21:00

Andre norske artister du også burde få med deg: Autonomie, Nonne, Ingrid Jasmin, Johanna Orellana, Malin Pettersen, Veslemøy Narvesen, FOCHS KOSHKA, Turbo, Elina Waage