Skumma anbefaler uke 38

Høsten er her, hva skal du gjøre med det? Kanskje du leter etter litt ekstra sosialt badepress på en bakis-søndag, eller trenger du å glemme bort hvor skummel studiehverdagen egentlig er med en grøsser? Kanskje du ønsker å føle på litt nye følelser ved å dra på kunstutstilling? Jeg gjentar: Høsten er her, hva skal du gjøre med det?!

En søndagsaktivitet for de sterke
Av: Tuva Marie Sørum

Er du fyllesyk? Trenger du en oppkvikker? Kanskje du er litt deppa på en søndag? Da anbefaler jeg søndagsbading! I 2021 ble jeg med i Badegruppa Ottar, hvor vi badet hver søndag i all slags vær og vind. Søndag 17.09.23 bestemte jeg meg for å gjøre et comeback, og ble igjen påminnet hva slags glede det er å bade på søndager. Dette er både sunt for kropp og sinn, og å møte venner på en flytebrygge i Oslo er rett og slett noe alle burde gjøre en gang i uken. Er du heldig tar dine venner også med kake, og toddy når været blir enda kaldere (husk ullsokker og stillongs når temperaturen nærmer seg frysepunktet).

Denne søndagen ble slagordet «16 grader og en drøm!» noe som treffer spikeren rett på hode. I vannet splashet vi og lagde koreografi til vårt eget lille synkronsvømmingsnummer, og chillet på ryggen og roet ned hode. Litt barnslig glede trenger man selv i en alder av 22! Hvis du deretter kommer deg hjem, tar en varm dusj og bestiller deg litt indisk (fem min til maten min kommer i skrivende stund), har du rett og slett en perfekt søndag. Bli med neste søndag klokken 15 på Tjuvholmen, da vel!

På tide å varme opp til oktober med grøss og atter grøss!
Av: Anja Lillelund Pedersen

Det er kanskje september, men for meg som er OVERIVRIG for at oktober skal starte har søket etter skrekkfilmer begynt allerede!

I sommer kom den nye skrekkfilmen "Talk to Me" som overrasket positivt. Skrekk kan til tider være en sjanger som varierer i kvalitet (for å si det mildt), så det er alltid gøy å finne noe nytt man liker. De praktiske effektene som har blitt brukt gir en nostalgisk følelse som kan ta deg litt tilbake til gamle klassikere som "Evil Dead" eller "The Exorcist". Etter min mening gjør de praktiske effektene filmen mer nervepirrende enn med bare CGI. Konseptet som utforskes med en hånd som et kommunikasjonsmiddel med den andre siden er spennende og gir MYE GRØSS. Det er også en IKONISK fest-scene før filmen tar en mørkere sving. Hvis du er lei av at nye skrekkfilmer om dagen (som bare er etterfølgere), så kan "Talk to Me" være kult å sjekke ut!

Høstutstillingen: føl på følelser du ikke føler på ellers
Av: Sigurd Solheim

Det er den tiden av året igjen! Om du enten vil imponere alle dine pretensiøse venner, eller bare føle på følelser du kan skje ikke føler på til vanlig - er høstutstillingen et perfekt sted å starte for å ta tempen på norsk samtidskunst.

Det er en jury fra Norges Ballklubb, NBK, som representerer selve staten som er kurator. Her finner man virkelig noe for en hver. Jeg skal ikke late som om jeg kan for mye om kunst, men det er mye lidelse å spore i flere av verkene i årets utstilling. Verk som omhandler for eksempel vekt, kjønnsidentitet, samisk kulturarv eller familie, gjør det tydelig at flere av kunstnerne reflekterer over sin egen mulighet til å passe inn i samfunnet. Og om du egentlig bare liker å game, har de noe for deg der også: en monster-fontene!
Ukens anbefaler gir deg en rekke gode råd til hvordan du kan takle den kommende mørketiden. Kanskje du leter etter litt ekstra sosialt badepress på en bakis-søndag? Eller trenger du å glemme bort hvor skummel studiehverdagen egentlig er med en grøsser? Eller kanskje du ønsker å føle på litt nye følelser ved å dra på kunstutstilling? Jeg sier det igjen: høsten er her, hva skal du gjøre med det?!