Skumma anbefaler deg inn i høstmørket

«Kjærlighet, elendighet eg røykar og eg drikkar», lyder tonene fra HesterV75 slageren. I motsetning til bergensgjøglerne slentrer vi ikke langs brostenen, vi går rett på sak når det kommer til røykende hester og elendighet. Her har du ukas anbefalinger!

POP-PUNKENS ULLPLEDD

Er dette målrettet reklame? Når klikkordene «indierock, punk, emo, drømmepop og shoegaze» blir brukt om Tape trash nye album følte jeg meg truffet midt i hjerterota. Kan bandet faktisk operere i krysningen mellom alt som er bra i verden?

Ja, det kan de så absolutt!

Tape Trash leverer overskuddspreget sippevokal, som dras i land på den beste måten av temperamentsfull gitar og trommer. Låta Old Highs anbefalte vi tilbake i november 2022, og det er stadig en låt som får sparke fra seg på Radio Nova. Old Highs nedstrippa sluttparti, der vokal og gitar står helt alene, etterlater deg i et overveldende pop-punk eufori. Hva er det de har putta i denne låta?(?). Og når gitaren tar over refrenget?(!) STOPP DA!

Albumet «Tape trash 4-ever» lever opp til alle mine Indierock-punk-emo-shoegaze-pop drømmer. Dette er rett og slett deilig ullpledd-punk du kan pakke deg godt inn i! Tape Trash spiller konsert 21.oktober på Vaterland. Det kan du ikke gå glipp av!

UT Å STJELE DEPRIMERTE HESTER

Bojack Horseman er en tilsynelatende vanlig tegneserie som utad kan plasseres i samme kategori som The Simpsons, Family Guy og tilsvarende amerikanske tegneserier. Det er en fargerik serie med relativt enkel animasjon. Den handler om livlige og rare karakterer som havner i morsomme situasjoner, som uunngåelig løses til slutt, før alt går tilbake til sånn det «pleier å være».

Det er nettopp denne forutsetningen som serien utnytter for å gi seerne sine en helt unik og hjerteskjærende opplevelse, der alt har konsekvenser, enten for neste episode, eller om tre sesonger.

Til tross for omstendighetene er ikke hovedkarakteren Bojack en lystig karakter. Tvert imot er han en tidligere 90-talls komedie stjerne som ikke klarer å gi slipp på fortiden sin. Dette har mange utslag, blant annet gjennom alkoholavhengigheten og depresjonen hans. Serien utforsker hva det vil si å være et menneske når man kontinuerlig tar feil valg og sårer de rundt seg, uansett hvor hardt man prøver å bli bedre. Ikke bare dette, men vi får et sterkt innblikk i hvordan depresjon påvirker både de som lider av det og deres pårørende, på en måte få serier har klart å vise på en så genuin måte.

Samtidig som serien utforsker all denne tunge tematikken balanserer den det med fantastisk humor bestående av satire, slapstick, ordspill, absurditet og alt man kunne ønske seg. Dette er verdt å se for alle som vil ha en serie som får deg til å le og gråte. Det er også en sterk måte å kickstarte vinterdepresjonen!