Bilde: Vanida Lauvland

Sorgenfri's thrift guide

Å dra på thrifting kan sammenlignes med å dra på fisketur, der du enten kan trekke i land en stor fangst eller komme tomhendt hjem. Den spennende jakten på det perfekte plagget eller dekorasjonen til hjemmet kan gi en utrolig lykkerus.

Og som en selverklært shoppingentusiast har jeg funnet glede i å opprettholde denne skattejakten på en (litt mer) bærekraftig måte. Jeg har gjort det til en vane å handle så mye som mulig brukt, både av hensyn til miljøet og lommeboken. Heldigvis finnes det mange muligheter for thrifting i Oslo, og her er noen av mine anbefalinger:

VESTKANTTORVET

Når og hvor: Hver lørdag kl. 11-17 (april-nov) på Amaldus Nielsens plass, knappe fem minutter fra Majorstuen krysset.

Mitt faste lørdagsrituale er å dra til Vestkanttorvet og sjekke ut hvilke skatter "Frogner-fruene" har tatt med seg denne gangen. På torvet finner du stander med alt mulig rart: glass og servise, pelskåper, smykker, sko, klær, hjemmestrikkede balaklavaer, og selvfølgelig vafler og kaffe (♥). Markedet er ett av Oslos eldste og har holdt på siden 1989. Her er du garantert å finne gull!
Beste funn: Et par cowboy boots i ekte skinn til 500kr og en kjole fra Ganni til 300 kr.

FRETEX ARKIVET - UNIVERSITETSGATA

Når og hvor: man-fre kl. 10-18, lør kl. 11-17 i Universitetsgata 20.

Om du liker semi-billige kvalitetsklær, er dette Fretex-butikken for deg! Fretex Arkivet samler klær som både er trendy, av god kvalitet og kjente merker. Her finner du også nips, bøker og sko, men fokuset ligger på klær. Jeg anbefaler å dra på hverdager, da det kan bli ekstremt folksomt på fredag og lørdag.
Beste funn: Ubrukte New Balance sko i min størrelse til 200 kr og 4 Moscow mule krus til 80 kr.

LÉ TREND

Når og hvor: man-lør kl. 13-18 i Pilestredet 7, rett ved Tinghuset trikkestopp.

Har du lagt merke til nydelige Y2K tanktopper og miniskjørt på feeden din? Da har du garantert sett Lé Trend. Her vil du finne håndplukkede bruktskatter fra hele verden og fra alle tiår. Butikken er liten, men stappet med klær, sko og vesker av kvalitetsmaterialer og kjente merker. Anbefales å dra en hverdag og få hjelp til å sette sammen fantastiske antrekk fra de hyggelige damene som jobber der.
Beste funn: Sommerkjole i 100% silke til 199 kr.

TELEOUTLET.NO

Lenke til nettsted: https://teleoutlet.no/

Dette er ikke et fysisk sted i Oslo, men en nettbutikk hvor du finner nesten nye elektroniske produkter og tilbehør til rimelige priser, spesielt for studenter. De er en legitim aktør med trygg E-handel sertifisering, og levering er utrolig rask - jeg mottok pakken min dagen etter bestilling. Varene går gjennom servicekontroll og er kategorisert etter bruksslitasje, og mye er kun brukt til utstilling - med andre ord, så godt som nytt!
Beste funn: nesten-ny IPhone 13 til 8499 kr.

SJEKK OGSÅ:

  • Søndagsmarkedet på BLÅ - Søndager kl. 12-17, i Ingensgate.
  • Birkelunden marked – Søndager kl. 12-19, Birkelunden park på Grünerløkka.
  • Fretex Arkivet Grünerløkka - man-lør kl. 11-18, Olaf Ryes plass 3.
  • Fæbrikstad - Sy og gjenbruksfestival med mange aktører i driv av FÆBRIK, (krysser fingrene for gjentakelse).
  • TISE - App med bruktsalg og trendlister.
  • TISE-marked - Ikke fast sted og tidspunkt, følg dem på Instagram for arrangement.

Om du vil høre mer om brukt-shopping og gjenbruk kan du høre på Sorgenfri på RadioNova søndag kl. 15-16 eller der du hører podcast!
https://open.spotify.com/episode/3DIGF3V3Gv8jB37rFY7Nrq?si=da5f9f0c0c554abe