A-lista uke 43-44

Liker du god musikk? Vi har god musikk! Den nye A-lista strekker seg fra rørende aktivisme til noen skikkelige energibomber, en sterk debutant, og gamle og nye favoritter fra våre kjære naboland.


 • Sliteneliten – Leve føden Denne sangen er så sår, så viktig og så fin. Laget til filmen "Bunadsgeriljaen" handler låta om kvinnene som kjempet, og fortsatt kjemper, mot nedleggelse av fødetilbudene rundt om i landet. Som jente (25) som i tillegg er veldig glad i Sliteneliten er jeg umulig en upartisk mottaker av denne låta, men det er jeg jo heller ikke alene om. Bak politikken er den moderne folkemusikken til Sliteneliten like fin som den alltid er, og vi nyter å spille den, selv om det hender vi også gråter litt.
 • Oddny – Oktober, Bergen by "En litt trist kjærlighetssang som passer høsten perfekt", skrev vår anmelder om denne låta etter en konsert tidligere i oktober. Og det er ganske så spot on. Denne låta varmer deg samtidig som den gjør deg litt trist, og den er aldri så relaterbar.
 • FAENIHÆLVETTE – Subjekt.no er egentlig bare kultur-Resett Som Subjekt-skribent skal jeg ikke kommentere på innholdet eller teksten i denne låta. Men at vi får mer rå, øreskjærende punk fra Faenihælvette inn på lufta, det gjør meg alltid like glad.
 • GUSTAV1000 – GALAKSEN Gustav1000 serverer igjen! En ny banger fra vår favoritt-teknodikter, denne gangen en svevende kjærlighetslåt som er like mye skogsrave som den er Rosa Helikopter.
 • Eline Overå – i dag For en debut! Denne låta er uredd og tør å eksperimentere selv om artisten er fersk som bare det, og vi får en fremoverlent kombinasjon av pop og jazz som virkelig er en glede å høre hver gang den dukker opp i programmene våre.
 • Dancing the conga – Get your darling Dancing the conga fortsetter å gi oss digg popmusikk som er eksperimentell og frisk uten at det noen gang blir plagsomt. Avslutningen høres ut som en perlende stille sjø, og det er rett og slett meditativt.
 • Ros, Kamohelo – Holy Shit Ros har dukket opp på Radio Nova flere ganger de siste fire årene, og nå med et svert sterkt samarbeid med Kamohelo. Låta er brusende og utfordrende, og svenskene gir oss lyst til å dra på klubben og oppføre oss frisky (les. danse med hoftene og ikke bare med skuldrene).
 • Skogly, Hantropa – Pass Meg Auxen Rappingen og barsene her er så myke og velleverte at de bare danser seg inn i øret ditt. Hvis de faktisk får den auxen, håper jeg de setter på sitt eget album. For ja, et godt hint er at dette kommer fra et helt album som de to har samarbeidet på, "Fallhøyder Uten Høydeskrekk".
 • Fangst – Lang lang vei Ikke for å ikke mene at Oslo er bedre enn alt annet i hele verden, men det er jo deilig hver gang Vestlandet sniker seg over fjellene og inn i ørene våre. Fangst klarer å følge opp albumet "Føniksinstituttet" fra i fjor, og denne første singelen varsler om flere store ting på vei.
 • FRAADS – Sleight of hand pro Hvis du allerede har fått denne på hjernen via kanelen vår kunne jeg sagt beklager, men det er jo egentlig du som er heldig. Denne danske låta kommer til å sitte i hodet og kroppen i lang tid, og lyse opp både mørke høstmorgener og -kvelder for oss i Radio Nova.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify