A-lista uke 45-46

Gamle favoritter, nye favoritter, norske favoritter og danske favoritter. Det er god musikalsk stemning på Radio Novas lydbølger om dagen, og i den nye A-lista får du det beste av det ferskeste.


 • Vepsestikk – Prøvekanin Den nye EP-en til Vepsestikk er sukker i ørene! Om «Prøvekanin» skrev vår anmeldelder «[...] rå, pønkete og tydelige sinnalåt kalt «Prøvekanin». Her er det umulig sitte stille, og man blir rett og slett litt engasjert i låta. Alle bør høre på denne neste gang livet byr på kjærlighetsproblemer.» Enig! Du kan forresten lese hele anmeldelsen i forrige sak her på radionova.no.
 • Aktiv Dödshjelp – Dolce Vita Voi-en er kanskje parkert med snøen (anbefales i hvert fall å gjøre det), men Aktiv Dödshjelp er tilbake med en ny godlåt! Den er like hard og punchy som den er koselig, og vi har allerede begynt å drømme om både EP, LP og turné fra denne gjengen.
 • Margrete – Luteal Denne låta har de psykedeliske vibbene til Okay Kaya, og samtidig de forførende pop-kvalitetene til Sigrid. En åpenbart god kombo som dag for dag sniker seg inn i flere av novernes personlige spillelister.
 • Muddy Young – Shalala Musikkredaktør og undertegnede har nettopp vært på en liten ferie i Middelhavet (snikskryt) og du kan tro denne var med på øret! Den minner om bekymringsfrie somre for et tiår siden, dog på en frisk måte. Hvis du ikke får denne på hjernen så vet ikke jeg.
 • F Markiser – Let Denne får du i hvert fall på hjernen! Den gir deg virkelig lyst til å danse på mer og mindre dumme måter, og vil gjøre seg like godt på dansegulvet som foran speilet med hårbørsten. Og på radio, da! Uansett hva slags humør du er i kommer du til å smile når du hører denne på Radio Nova.
 • Emily Hammer – Hjem En helt nydelig låt som gir oss både hjemlengsel og lyst på hus og kids og alt imellom. Den perler seg avgårde inn i større orkestrerte poparrangementer og er like fin hele veien.
 • Viktor Borges – Champagne Poppa Hvordan er dansker så kule? Ikke at denne lista ikke beviser at det finnes like kule nordmenn, altså. Men denne låta er i hvert fall kulere enn meg, så jeg drukner misunnelsen i Tuborg mens jeg hører på den på repeat. Man klarer jo ikke skru den av heller.
 • Uden ord – Er det her? Flere kule dansker, men denne gangen i mykt Bon Iver-landskap. «Er det her?» svever avgårde, men legger også inn et oppbrudd i et mykt RnB-rap-landskap, som nesten gir oss to gode låter i én. Låta varmer meg opp på innsiden så mye at jeg kan skru ned radiatoren et hakk. Det har nemlig ingenting å gjøre med min personlige økonomi etter nevnte ferie.
 • Ben og Reggies – Love i liter bægs Også Ben og Reggies har gitt oss en etterlengtet lengre utgivelse, og denne låta er et stort høydepunkt. Ikke bare er den irriterende relaterbar om man hører litt på teksten, men den lar deg også flyte av gårde på beaten, helt uten å registrere påminnelsen om at hen du liker kanskje ikke er like gira som deg. Den gesten tar vi.
 • Pachinko – In Hindsight Denne låta lurer oss litt i starten, vi går rett på hver gang og like gledelig overrasket. Når vokalen kommer inn er låta nemlig mye mer enn en rockelåt, det er en mix av avant garde og art-punk med lettere pop-grep, og den er spennende hele veien gjennom.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify