Foto: John Moldver Salthammer

En reise til love Me Land

Tekst: Ida Magnusdal og Ellen Toft

På toppen av Løkka, i det kunstneriske lokalet Hos Arne, er forestillingen “Love Me Land” den store begivenheten. Du blir møtt med Oslos villeste uteliv, røyk i luften og techno-musikk.
Techno-musikk står opp etter veggene i det man som publikum beveger seg inn i forestillingslokalet. Dansende mennesker malt i strobelys fyller scenegulvet – og man er velkommen til å være med. Denne dansingen slår ekstra hardt ut, når man gjennom forestillingen får kjenne på den tynne grensen mellom lek og alvor.

“Love Me Land” er et interaktivt teaterstykke som tar for seg «den komplekse virkeligheten av sexarbeidere i moderne tid».

Etter forestillingen møter vi regissør og manusforfatter, Vilde Krohn (21). Vi blir møtt med åpne armer, og det er tydelig at hun er stolt av dagens forestilling. Hennes debutstykke er utsolgt. Krohn har tatt permisjon fra profesjonsstudiet i psykologi, for å ta et år med kunst på Proskjekthøyskolen.
Det var på psykologistudiet inspirasjonen til prosjektet startet. Krohn hadde en gjesteforeleser som var psykolog i et brukerråd. Han jobbet tett med kvinner som har byttet sex.


Foto: John Moldver Salthammer

Det er spennende å utforske hva teater kan være

Krohn forteller engasjerende om hennes mål med forestillingen: å gi publikum en ny forståelse av hva sexarbeid kan være, og at det er mer enn hvordan popkulturen fremlegger det.

-Jeg forsto at manuset jeg hadde skrevet bare var basert på popkultur, og det man kunne finne på nett. Etter det begynte jeg med intervjuer av psykologer som jobbet med kvinner fra bransjen.

Den viktigste informasjonskilden kommer fra to kvinnelige sexarbeidere. De har delt sine personlige historier, og erfaringer fra andre venninner. Krohn har sammen med skuespillerne prøvd å gjenfortelle følelser, tanker og historier fra en kynisk bransje.

Kvinner er et viktig nøkkelord i “Love Me Land”. Regissøren ønsker å gi sexarbeidere et rettferdig bilde. Hun er tydelig lei av at de ofte kun blir identifisert med jobben sin. Forestillingen følger fire kvinnelige sexarbeidere, og deres hverdag. “De er først og fremst mennesker, og så mye mer”.

Det skal et helt mannskap til, for å skape en så slitesterk forestilling. Krohn er veldig tydelig på at hun ikke har gjennomført denne prosessen på egenhånd. “Love Me Land” er et teknisk ambisiøst prosjekt - det er tydelig at de involverte brenner for sine fagområder.

Vi anbefaler deg å følge med på https://www.xxxlovemeland.com/