A-lista uke 12-14

Er det vår? Er det vinter? Det er faen ikke lett å blir klok på det i hovedstaden om dagen, men det vi vet er at det straks er påske. Derfor kan du nyte denne lista i tre gode uker, fra både hybelen og hytta.


 • As I Go – EDEL Denne kraftfulle debuten gjør det vanskelig å vente på Novafest, som er nøyaktig en måned unna. Dit kommer nemlig denne Stavanger-duoen, forhåpentligvis for å gi oss flere sterke harmonier og jazz-dragninger.
 • Fakie Seb – Mr. Kontroll Fakie Seb slipper singler nesten torturerende langsomt, men leverer gode låter hver gang han dukker opp. Flowen sitter perfekt, effektene er loungy og behagelige og vi må nok sette den på en gang til.
 • Hanne Kolstø – Kom igjen Denne tar seg god tid, før den bryter ut fra svett og svevende tekno til en kombinasjon av dette og folkemusikk. Kolstøs klare vokal og deilige dialekt gir låta en trollsk, eventyrlig stemning som er like norsk som den er frisk.
 • KALENA, Whose Rules – 24 En digg låt, som man kan relatere til også en god stund etter fylte 24. Du må ikke vite alt når du er 25 eller 26 heller, tro meg. Vi elsker kombinasjonen av kvinnelig og mannlig vokal, det er som å ha en hel liten vennegruppe i øret som beroliger oss. Vi takker og nyter.
 • Konradsen – Maybe I Like Fermentation Denne treige, florlette gitarlåta er enda et beroligende innslag på lista. Den er så rolig at den grenser til meditativ, godt hjulpet av lekende lett koring. Et godt innlsag på et jevnt over godt album fra den nordnorske duoen. Sjekk det ut!
 • MÍO – Gamle-Erik MÍO fortsetter å lage den råeste folkrocken, nå i godt selskap av djevelen sjøl. Her kan man svinge seg til hardingfela, eller dunke med hodet. Det er opp til deg. Låta er like godt plantet i tidsånden som i Helvete, og den komboen i seg selv gir oss mye å tenke på.
 • Leg Mode – Marry Me Kanskje tidenes mest beskjedne frieri, men nydelig å høre på. Det er en Iron & Wine-vibe over låta som tar oss tilbake til det største som skjedde på 2010-tallet, altså bryllupet til Bella og Edward i Twilight, og jammen har den ikke både samme tema og samme quirky tilnærming til begivenheten. Dette låta er ikke som andre låter, for å si det sånn!
 • Agnes Ea – Arterier Det er mye rolig, søtt og pent på denne lista, vi har til og med importert noe av det fra Danmark. Hvis forrige låt er Twilight, er denne Call Me By Your Name. Jeg kan ikke forklare det bedre, du må bare høre.
 • The Rythm Method – Dean Martin Er det bare meg, eller er dette årets gladlåt? Country er ikke for alle, det vet vi, men denne låta er jo bare et fantastisk sammensurium. Den er som en Disney-style dance break i en western-film, med rock og hiphop som trer inn og korer fra hver sin side. Gi den et par sjanser, den blir bare bedre. Og ikke fortell meg at du ikke smiler.
 • NAADE – Wait, What? Vi har fått høre at vi spiller alt annet enn pop, og det har da aldri vært sant, men la denne sangen stilne anklagene én gang for alle. Den er jo nesten en ny versjon av Annies legendariske "Heartbeat", og både like fengende og like god.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify