Din guide til Piknik i Parken

Klar for å bli fristet av digg mat og god stemning? Umami tar deg med på Piknik i Parken (PiP-fest). Er det verdt å kjøpe mat her, eller best å stikke på en av de mange restaurantene rett utenfor festivalområdet? Vi gir deg våre beste Pip-tips!

Da vi kom inn i parken, ble vi møtt av toner fra scenen akkompagnert av en deilig matlukt. Vi valgte å følge hjertet (eller nesen om du vil), og gikk rett til matbodene for å sjekke ut tilbudet deres. Det var et stort utvalg boder som serverte alt fra typisk festivalmat som kebab og burger, til mer eksperimentelle retter som vi aldri hadde sett før. Med andre ord: valgene var mange! Valget falt på tre retter; burger, bao og en “cheese steak”.

Burgeren


Foto: Amalie Felix

Burgersjappen gjorde det enkelt: de satset på en velkjent rett, uten overraskelser, og som med stor sannsynlighet faller i smak hos alle som kjøper. Burgeren var en cheeseburger med ketchup, agurk og løk. Brødet var luftig og lett, og selve karbonaden var saftig og smakfull. Har et sykt dårlig bilde fordi vi spiste den opp på sånn to sekunder hahah. Men tenker det sier sitt!

Pris: 189 kr

Cheese steak


Foto: Amalie Felix

I motsetning til det enkle og sikre oppsettet til burgerfolka, gjorde ungdomsbedriften Løkky Trøkk det motsatte – de eksperimenterte med sin helt egne matrett: cheese steak! Det lignet en hotdog, men pølsa var byttet ut med kjøttbiter, friske grønnsaker og en egen dressing.

Pris: 189 kr

Bao


Foto: Amalie Felix

Bao-retten inneholdt en kjøtt- og grønnsaksblanding som hadde en ganske søt kryddersammensetning som gjorde at den ble rund og balansert i smaken. Den kom med en tilhørende kål- og koriandersalat med sesamfrø. Alt dette var dekket av dressing. Men pass på! Dressingen er SPICY!

Pris: 145 kr

Vår kåring ble slik:

1. plass: Bao

2. plass: Burger

3. plass: Cheese steak

Men er det verdt å kjøpe mat her?

Festivalen er jo (kanskje) den mest sentrumsnære festivalen man finner. Rett ved siden av festivalområdet har man Thorvald Meyers gate som bugner av restauranter. Var det verdt å kjøpe mat fra festivalbodene, eller hadde vi fått mer valuta for pengene 100 meter unna? Vi synes det var verdt det. Vi fikk ordentlig god mat for rundt 150-190 kr per rett, og det var derfor ikke nødvendig å forlate området.

Dyre dranks $$$$$

Festivaløl er ofte dyrt, og drikke på Piknik i parken var intet unntak. Vi kjøpte en sider til svimlende 149 kr med “miljøavgift”, altså en ekstra avgift for plastglasset. Ja, det er bra med miljøavgift, men må drikken være så dyr i utgangspunktet? Anbefaler å vorse godt på forhånd!

Hvor er de unge?

På torsdagen var det mye grått hår i sikte. Det tok seg litt opp på fredagen, med en mer blandet publikumssammensetning. Innen vi nådde lørdag, hadde de eldre festivalgjengerne sakte, men sikkert trukket seg tilbake til tryggheten av sofaene sine, mens de unge stormet inn som en frisk bris.

Lineup og stemning


God stemning på Pip-fest. Foto: Amalie Felix

Lineupen av artister var godt tilpasset festivalens konsept. En naturlig assosiasjon til Piknik i parken, er at det skal være koselig og at det har en slags lun atmosfære. I kontrast med denne beskrivelsen står Stormzy, som var headliner på lørdagen. Tross kontrasten, synes vi Stormzy var en fin avslutning på festivalen, fordi han avsluttet det hele med et smell. Hans energiske opptreden var en god overgang til Safarios etterfest med stemning helt opp i taket.
I løpet av festivalens tre dager var vi på to etterfester; Safario og Tacobitch. Tacobitch var helt syyyyre (på en BRA måte), crowden der var jo helt crazy og hoppet rundt og lagde masse moshpits hele tiden. AMAZING. Både Safario og Tacobitch var den ekstra spicen vi trengte etter en relativt rolig (men veldig fin) festival. Skikkelig svettefest ble det.


Tacobitch på Parkteatret. Foto: Amalie Felix

Hvis du drar på Pip-fest 2025:

  • Vors GODT før du kommer
  • Kom på tom mage – for her er maten god
  • Det passer for deg som liker live musikk, men i en roligere atmosfære enn festivaler ellers
  • Etterfestene er SÅ verdt det

TAKK FOR OSS PIPFEST♥

Skrevet av Amalie og Ada