Foto: Johannes Riise Undall

Piknik i parken på PiP-fest

Grünerløkkas helt egne nabolagsfestival, Piknik i Parken, gikk av stabelen 13.-15. juni. I år igjen imponerte de med en solid lineup bestående av både etablerte og helt ferske artister, i tillegg til internasjonale superstjerner som Stormzy - alt dette midt i Sofienbergparken! Vi satte oss ned med noen av artistene, og inviterte dem til piknik i parken PÅ Piknik i Parken.

Tekst: Henrik William Høyskel og Johannes Riise Undall for Rushtid

I Sofienbergparken beveger publikum seg frem og tilbake mellom festivalens to scener, hvor det spilles konserter annenhver gang. Det er så vidt man får muligheten til å komme seg, før en ny artist er i gang på andre siden av parken. Det høres kanskje hektisk ut, men Piknik i Parken, eller PiP-fest, er allikevel en festival hvor du både kan løpe fra scene til scene OG sette deg ned og slappe av med god samvittighet.

For det føles overraskende nok fortsatt ut som en park! Selv om festivalområdet er stappfullt med foodtrucks og merch-boder, sitter folk i solstoler og medbrakte pledd, og småbarnsfamiliene leker i huskestativene. Vi så til og med en mann på slakk line!
Ikke rart at mange av artistene gjerne vil henge igjen på festivalen etter at de har spilt konsert!

Vi benyttet anledning, og inviterte Hannah Storm, ULD, og No. 4 til piknik og en prat under et av Sofienbergparkens mange trær.

Hannah Storm

Hannah Storm er en artist alle burde følge med på. Låtene hennes er virkelig grandiose, og vokalpresentasjonene hennes er like imponerende. Hun behersker stemmen sin utrolig godt, og drar publikum med seg inn i sin verden av melankoli og sårhet. Under konserten på PiP kom det et vindkast (eller en storm) som virvlet scenerøyken rundt henne midt i crescendoet på en av hennes nyeste låter, dedikert til moren hennes. Alt var liksom «meant to be» da Hannah Storm stod på scenen.

Se hele intervjuet her:
https://youtu.be/f_4QCDREfdo

ULD

Vi var så heldige å få lov til å prate med en av Oslos nyeste og friskeste perler. ULD!

Med ulik bakgrunn innenfor jazz og folkemusikk lager de nå musikk som de selv ikke er helt sikker på hvor ligger i sjangerlandskapet. Men uansett er det et nydelig musikalsk landskap, som gir deg gåsehud selv når det er varmt, og rennende tårer selv om du ikke liker å gråte på konsert!

ULD er nå også aktuelle med ny singel! Og kanskje mer..?

Se hele intervjuet her:
https://youtu.be/Pk13izLUy2w

No. 4

Den Oslo-baserte poptrioen startet konserten med en av sine nyeste singler "Dårlig idé", men det er ingen dårlig idé å få med seg en konsert med dette bandet! Snart 10 år etter at de slapp sin første singel, har trioen opparbeidet seg en diskografi av låter som er fulle av relaterbare følelser og gode refleksjoner, i tillegg til å være utrolig dansbare. Det er kanskje derfor de etterhvert har blitt så, tør jeg si det, folkekjære?

På piknikteppet vårt kunne de avsløre at de egentlig skulle ha hett No. 5, og at de kanskje ikke er helt enige i kritikken Harald Eia ga låta deres "Føkk lunsj".

Se hele intervjuet her:
https://youtu.be/CiCFyQIKzvw